62% van de respondenten geeft aan dat ze graag eerder willen stoppen maar dat dit financieel niet mogelijk is

45% van de werkenden redt het niet om tot de pensioenleeftijd door te werken. Doorwerken tot het 70e levensjaar acht 66% onmogelijk. 57% is van mening dat ze een zwaar beroep hebben. Dit blijkt uit nieuw CNV-onderzoek onder 2700 leden boven de 45 jaar.

Het CNV roept werkgevers en kabinet op om snel tot een structurele regeling voor zwaar werk te komen. Vandaag zijn er acties op het Malieveld over de RVU.

Financieel onmogelijk
62% van de respondenten geeft aan dat ze graag eerder willen stoppen maar dat dit financieel niet mogelijk is. ‘Het is ongekend dat zoveel mensen moeten doorwerken, terwijl ze eigenlijk niet meer kunnen. Veel van de respondenten zijn voor hun 20e jaar al begonnen met werken. Zij zijn simpelweg opgebrand. Het is voor het CNV volstrekt onacceptabel dat in een rijk land als Nederland zoveel mensen moeten doorwerken tot ze erbij neervallen,’ aldus Piet Fortuin.

RVU loopt af
De huidige regeling voor zwaar werk, de RVU (Regeling Vervroegd Uittreden) loopt eind 2025 af. Er is nog geen nieuwe regeling. Gesprekken hierover met kabinet en werkgevers liepen op niets uit. 74% van de ondervraagden vindt dat er snel een nieuwe regeling moet komen om eerder stoppen in een zwaar beroep mogelijk te maken.

Handreiking vanuit CNV
Fortuin: ‘De bouwvakker en verpleegkundige hebben geen boodschap aan politiek gekonkel. Die nieuwe regeling moet er dus snel komen. Daarom voeren we actie. We roepen het kabinet en werkgevers op om snel om tafel te komen. Aan het CNV ligt het niet. Wij reiken andere partijen vandaag nog de hand toe en gaan graag constructief het gesprek aan. Dit kan geen dag langer wachten.'

CNV-onderzoek 'Eerder stoppen met werken'

Bron: CNV


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: CNV-onderzoek: bijna helft werkenden redt doorwerken tot pensioen niet
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 27 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!