CNV vindt het onbestaanbaar dat het personeel nu de dupe dreigt te worden van het steekspel tussen Co-Med en de zorgverzekeraars

Vorige week kreeg het personeel van Co-Med te horen dat hun salaris over de afgelopen maand niet wordt uitbetaald. Zondag 30 juni liet de advocaat van Co-Med weten dat de huisartsenketen deze week zelf het faillissement gaat aanvragen. CNV vindt het onbestaanbaar dat het personeel nu de dupe dreigt te worden van het steekspel tussen Co-Med en de zorgverzekeraars. CNV bestuurslid Justine Feitsma: “Met verbijstering kijken we naar deze onverkwikkelijke gang van zaken. Co-Med dicht het ene gat met het andere en ziet de salarissen van het personeel kennelijk als de laagste prioriteit. Co-Med heeft de premies vooruitbetaald gekregen, dus moet gewoon de salarissen uitbetalen. Maar we houden ook de zorgverzekeraars verantwoordelijk. Die vinden kennelijk dat hun verantwoordelijkheid ophoudt als ze voor de patiënten een oplossing hebben gevonden. Maar het treft ook de medewerkers. Mocht blijken dat Co-Med inderdaad de lonen niet kan betalen, dan moeten wat ons betreft de verzekeraars garant staan voor de achterstallige loonbetalingen. CNV wil ook op korte termijn met de minister van VWS in gesprek nu blijkt dat het handelen van zorgverzekeraars direct kan leiden tot faillissement van zorginstellingen.”

zorgverzekeraars
De zorgverzekeraars trokken onlangs de stekker uit hun bijdragen aan Co-Med. Feitsma: “Ze hebben een gecoördineerde actie tegen Co-Med opgezet. Het was voor iedereen duidelijk dat dit gevolgen zou hebben voor de toekomst van Co-Med. Zij hebben daarom ook een verantwoordelijkheid voor het personeel. Dat heeft zich de afgelopen maanden drie slagen in de rondte gewerkt onder moeilijke omstandigheden om zo veel mogelijk te redden. En juist deze mensen dreigen nu in de kou te komen staan.” 

Bron: CNV Zorg en Welzijn