De NZa vindt dat zorgaanbieders en zorgverzekeraars mensen onnodig ongerust maken over de inkoop van zorg.

De afspraken tussen verzekeraars en aanbieders mogen niet ten koste gaan van zorg voor de verzekerden. Conflicten uitvechten via de media keurt de NZa af.

De NZa ziet er op toe dat zorgverzekeraars voldoende zorg inkopen voor hun verzekerden. Na recente berichtgeving van BrabantZorg over onvoldoende budget voor de wijkverpleging voor verzekerden van VGZ heeft de NZa contact opgenomen met beide partijen. De NZa constateert op basis van de verkregen informatie dat er op dit moment voldoende wijkverpleging lijkt te zijn ingekocht. Nieuwe cliënten voor de wijkverpleging die verzekerd zijn bij VGZ kunnen bij andere zorginstellingen terecht. Voor cliënten die al in zorg zijn bij BrabantZorg blijft de situatie bij het oude. De Zorgautoriteit blijft de situatie nauwlettend in de gaten houden.

De NZa heeft VGZ verzocht de verzekerden duidelijk te informeren. De verzekeraar zal op de website aangeven dat nieuwe cliënten niet langer bij BrabantZorg terecht kunnen zonder bij te betalen. VGZ moet mensen die daarom vragen bemiddelen naar een andere zorginstelling. Ook zal VGZ huisartsen en andere verwijzers in de regio actief informeren. BrabantZorg heeft aangegeven nieuwe cliënten door te verwijzen naar VGZ. De instelling zal cliënten die enkel terecht kunnen bij BrabantZorg in zorg nemen zonder bijbetaling.

bron: NZa


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 26 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!