In sommige gevallen vraagt een zorginstelling voor niemand de coronabonus aan, zo wordt CNV duidelijk

CNV Zorg & Welzijn roept haar leden in alle zorgsectoren op zich te melden als hun werkgever of opdrachtgever de coronabonus niet aanvraagt. Deze werkgevers zullen door CNV worden aangesproken, de bond houdt er rekening mee dat er daarna juridische actie volgt. 

Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Het aanvragen van de coronabonus behoort ons inziens tot ‘goed werkgeverschap’, dat in de wet is omschreven. Argumenten dat het te ingewikkeld of teveel rompslomp is, tellen voor ons niet. Werkgevers horen ervoor te zorgen dat deze bonus wordt aangevraagd voor iedereen die daar maar enigszins recht op zou kunnen hebben. Het kan niet zo zijn dat deze bonus lukraak bij sommigen zorgwerkers terecht komt en bij anderen niet, terwijl zij er wel recht op hebben.”

In sommige gevallen vraagt een zorginstelling voor niemand de coronabonus aan, zo wordt CNV duidelijk. Er zijn ook werkgevers die geen bonus voor zzp’ers en flexwerkers aanvragen omdat dat teveel gedoe zou zijn. Er dan is er nog een categorie werkgevers die de ‘nee-mits’-lijst van functies van VWS verkeerd uitlegt.

Dat laatste kan betekenen dat bijvoorbeeld werknemers van een technische dienst, die keihard hebben gewerkt om triagetenten te bouwen, afdelingen tot Covid-eenheden hebben omgevormd en hele zorginstellingen klaar hebben gemaakt voor de eerste golf, geen bonus zouden ontvangen. 

CNV Zorg & Welzijn staat nog steeds op het standpunt dat de coronabonus ruimhartig moet worden uitgekeerd en prijst zowel de zorginstellingen die hem voor al hun personeel hebben aangevraagd, als degenen die de bonus al uit eigen zak vooruit betaald hebben.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: CNV: Juridische actie tegen zorgwerkgevers die coronabonus niet aanvragen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 okt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!