GGZ Nederland presenteerde donderdag 8 mei het nieuwe sectorrapport ‘Sectorrapport ggz 2012. Feiten en cijfers over een sector in beweging’.

Foto: GGZNederland

GGZ Nederland presenteerde donderdag 8 mei het nieuwe sectorrapport ‘Sectorrapport ggz 2012. Feiten en cijfers over een sector in beweging’.

Het rapport geeft inzicht in ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg over de periode 2009-2012. http://www.ggznederland.nl/uploads/assets/GGZ-Nederland_Sectorrapport_2012-web.pdf

De ggz is meer in beweging dan ooit en dat zien we terug in de cijfers. Zo is er na een periode van groei in de sector voor het eerst een trendbreuk zichtbaar. Vanaf 2009 daalt zowel het aantal patiënten als het aantal behandelingen. Sinds 2011 is de daling zelfs groter dan in de jaren ervoor. De gevolgen van de politieke besluiten worden langzamerhand duidelijk.

Het sectorrapport bevat de meest recente feiten en cijfers over de ggz. Hoofdstuk 1 schetst het kader van de ggz t.o.v. de rest van de gezondheidszorg. Hoofdstuk 2 en 3 geven een overzicht van de tweedelijns curatieve ggz (Zvw): aantallen patiënten en behandelingen, verdeling naar leeftijd, geslacht, circuit, aandoeningen, verblijf, behandelduur, reden einde zorg, waarde DBC’s, tijdbesteding en soort contact. Hoofdstuk 4 gaat over de ggz-patiënten in de AWBZ, hoofdstuk 5 gaat over de ggz-patiënten in de forensische zorg. In het laatste hoofdstuk wordt nader ingegaan op de medewerkers in de ggz.


Aanvullende informatie:

Plaatsingsdatum:
09 mei 2014 om 12:00

Auteur:
GGZ Nederland

Bron:
GGZ Nederland

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!