FNV en CNV houden een landelijke actiebijeenkomst voor apothekersassistenten voor een goede cao op zaterdag 1 juni op het Jaarbeursplein in Utrecht

Werknemers- en werkgeversorganisaties hebben een noodsignaal afgegeven aan minister Dijkstra van Medische Zorg. Zij roepen de overheid op om in te grijpen nu de onderhandelingen voor de cao Apotheken zijn vastgelopen. FNV en CNV houden een landelijke actiebijeenkomst voor apothekersassistenten voor een goede cao op zaterdag 1 juni op het Jaarbeursplein in Utrecht.

Op 1 juli aanstaande loopt de cao Apotheken af. Vooralsnog zijn de onderhandelingen tussen werkgeversorganisaties en de vakbonden over deze cao vastgelopen. Partijen roepen in gezamenlijkheid op tot ingrijpen door de overheid. De werkgeversorganisaties vragen in hun noodsignaal aan de minister om de apotheektarieven -specifiek voor extra loonruimte- structureel te verhogen en tijdelijk extra te verhogen om tekorten op te vangen. De KNMP bracht eerder deze week naar buiten dat apotheken vorig jaar ongeveer 220 miljoen euro kwijt waren aan personeelskosten om medicijnentekorten op te lossen.

De KNMP steunt de oproep van werkgevers en werknemers. “Apothekersassistenten en andere apotheekmedewerkers verdienen een fatsoenlijk salaris. Ik gun ze dat graag, maar het moet wel betaalbaar zijn. Dat is het nu niet, daarom is ingrijpen van de overheid nodig om dit voor elkaar te krijgen”, aldus KNMP-bestuurslid en LOA-voorzitter Reinier Bax. De KNMP hecht waarde aan goede cao’s en roept daarom werkgevers op om zich aan te sluiten bij de WZOA. Apothekers in loondienst kunnen zich aansluiten bij de VAD en ‘overige apotheekmedewerkers’ bij de FNV of CNV. 

Zie ook het bericht van de werkgeverspartijen WZOA en ASKA en van de werknemerspartijen FNV en CNV

Bron: KNMP


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Cao-partijen geven noodsignaal af
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!