Het gaat onder andere om zaken als langer thuis kunnen wonen, Samen Beslissen, invoering van persoonlijke gezondheidsomgevingen

Patiëntenfederatie Nederland wil graag snel in gesprek met de drie nieuwe bewindslieden van het ministerie van VWS. In brieven aan de ministers Kuipers en Helder en staatssecretaris Van Ooijen noemt directeur Dianda Veldman een aantal thema’s waarover de federatie graag met de bewindslieden meedenkt en in gesprek gaat.

Het gaat om zaken als langer thuis kunnen wonen, Samen Beslissen, invoering van persoonlijke gezondheidsomgevingen, de juiste zorg op de juiste plek, preventie om uitval door ziekte of verergering van ziekte te voorkomen en passende zorg die uitgaat van wat de patiënt nodig heeft en wil.

Tegelijk vraagt de Patiëntenfederatie om een ruimhartiger financiering van de patiëntenbeweging. De zorg vraagt steeds meer ervaringsdeskundigheid van de patiëntenbeweging, maar die vraag neemt zo hard toe dat de grenzen van wat de beweging kan bieden in zicht komen. Daarom is meer financiële armslag nodig, aldus Dianda Veldman.

Brief 2022 Kennismaking minister Kuipers
Brief 2022 Kennismaking minister Helder
Brief 2022 Kennismaking staatssecretaris van Ooijen

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Patiëntenfederatie Nederland
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.patientenfederatie.nl/actueel/nieuws/patientenfederatie-wil-graag-snel-in-gesprek-met-nieuwe-bewindslieden-vws
Originele titel: Patiëntenfederatie wil graag snel in gesprek met nieuwe bewindslieden VWS
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-01-14


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com