Opnieuw aandacht gevraagd voor de inkomenspositie van mensen met een chronische ziekte of een beperking

De begroting van Volksgezondheid voor 2020 heeft te weinig oog voor de problemen waarmee chronisch zieken kampen op het werk.

Veel zieke mensen hebben moeite om hun werk goed te doen. En werkgevers hebben vaak geen idee welke mogelijkheden er zijn om mensen met een aandoening beter te ondersteunen om hen aan het werk te houden. Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die bespreekt eind oktober de begroting.

In de brief vraagt de federatie opnieuw aandacht voor de inkomenspositie van mensen met een chronische ziekte of een beperking. Zij hebben vaak veel bijkomende kosten als gevolg van hun ziekte. Bovendien stapelen de extra kosten zich op. Mensen betalen soms duizenden euro’s per jaar aan extra kosten. De Patiëntenfederatie wil dat de minister van VWS concreet in kaart brengt tegen welke kosten mensen aanlopen. En dat hij aangeeft wat hij daar aan kan doen.

Ten slotte vraagt de federatie aandacht voor de invloed van verzekerden op het zorginkoopproces door zorgverzekeraars. Volgens de Patiëntenfederatie kunnen de ervaringen van verzekerden beter worden gebruikt bij de zorginkoop.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Stapeling zorgkosten en werk voor chronisch zieken nog steeds groot probleem
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 15 okt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!