Voor 2023 blijft het huidige subsidiekader nog van kracht

Patiënten- en gehandicaptenorganisaties krijgen vanaf 1 januari 2024 meer geld vanuit het Ministerie van VWS. Het PG-subsidiekader waaruit zij steun ontvangen wordt opgehoogd van 21 naar 46 miljoen euro per jaar. Dit doet recht aan de steeds grotere vraag die wordt gesteld aan patiënten en gehandicaptenorganisaties, zowel op het terrein van informatievoorziening, lotgenotencontact als belangenbehartiging. Op dit moment is niet bekend hoe de extra 25 miljoen verdeeld worden binnen het subsidiekader. Dat moet nog ingevuld worden. Vaststaat wel dat er ook financiering beschikbaar komt voor samenwerkingsverbanden, de regio en nieuwsoortige organisaties.

Dianda Veldman, directeur-bestuurder van de Patiëntenfederatie, is blij dat er meer financiële ruimte komt voor bestaande en nieuwe patiënten- en gehandicaptenorganisaties. “Hard nodig, we kennen veel organisaties die het moeilijk hebben en die niet of nauwelijks meer kunnen voldoen aan de wensen en vragen van hun achterban. Laat staan aan de vele vragen voor de inzet van hoogwaardige ervaringsdeskundigheid die zij krijgen. Afgelopen jaren hebben we vanuit de hele sector daar aandacht voor gevraagd bij het Ministerie en bij de Tweede Kamer. Goed om te zien dat de ergste problemen nu aangepakt kunnen gaan worden.”

Voor 2023 blijft het huidige subsidiekader nog van kracht. Vanaf 1-1-2024 gaat het nieuwe, ruimere, kader in.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Patiëntenfederatie Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Vanaf 2024 meer geld voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 28 sept 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!