Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland

Nederland heeft een nieuw online platform voor mensen met diabetes en hun naasten, dat vanaf dinsdag 13 juni ‘live’ is. Een groot initiatief, want diabetes.nl is een samenwerking van vijf diabetesorganisaties: Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, Diabetes Vereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland.

Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Meer dan 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en wekelijks krijgen 1000 mensen de diagnose. Juiste en betrouwbare informatie is van groot belang om goed te kunnen omgaan met diabetes – ook voor familie en vrienden van mensen met diabetes. Bovendien is het delen van ervaringen en het meedoen aan activiteiten een behoefte van mensen met diabetes, blijkt uit onderzoek.

Diabetes.nl heeft een breed aanbod, samen te vatten als: informatie en inspiratie als diabetes je raakt. Het platform biedt actuele en betrouwbare informatie voor mensen met diabetes op 1 plek: over verschillende typen diabetes, in verschillende ziekte- en levensfasen en bij uiteenlopende vragen. Het Trefpunt is een community om ervaringen uit te wisselen, en het overzicht van activiteiten laat zien wat er allemaal te doen is.

Samenwerkende partijen
De vijf organisaties hebben in de afgelopen 3 jaar intensief samengewerkt aan de voorbereiding en ontwikkeling van dit platform. Zij willen met dit platform mensen met diabetes de weg wijzen in de wereld van diabetes, concrete handvatten bieden voor het leven met diabetes en zo bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven.

Eric Stellwag van het Diabetes Fonds: “We hebben onze krachten letterlijk gebundeld en onze kennis en ervaring in het diabetes-veld samengebracht. Zo is diabetes.nl een plek met uitgebreide informatie van betrouwbare bronnen en veel ervaringsdeskundigheid.”  

Edith Mulder van Diabetes Vereniging Nederland: “De ontwikkeling van het platform heeft helemaal plaatsgevonden samen met de mensen voor wie het bedoeld is. Alle mensen met diabetes die het hebben getest zijn enthousiast. Het gaat mensen met diabetes én hun naasten verder helpen. Voor zorgverleners, is het een plek waar ze goed naartoe kunnen verwijzen.”

Wegwijzer
Een unieke tool op het platform is de Wegwijzer: deze helpt de bezoeker met een paar vragen om de juiste informatie te vinden, zonder persoonlijke gegevens achter te hoeven laten. Als men besluit om een account aan te maken, zijn er nog meer mogelijkheden. Zoals het bewaren van artikelen, het in contact komen met anderen met dezelfde interesses of in gelijksoortige situatie, zelf een blog starten of meedoen met online groepsgesprekken. Goed om te weten: diabetes.nl deelt absoluut geen gegevens met derden en plaatst geen marketingcookies.

Samen ontwikkeld, uitgebreid gecheckt
Tijdens de bouw hebben meer dan 400 mensen met diabetes en zorgverleners meegedacht, meegepraat en meegekeken. Alle informatie op diabetes.nl is beoordeeld door zorg-experts die vanuit hun specialisme mee hebben gelezen. De afgelopen maand zijn ruim 100 mensen actief geweest in de community Trefpunt, in groepsgesprekken, met blogs en nieuwe contacten.

Bron: Diabetes.nl


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: diabetes.nl
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : diabetes.nl
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Platform diabetes.nl live
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 13 jun 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!