Door een handicap of ziekte kom je bijna altijd voor meerkosten te staan

Vanaf 1 maart 2024 kun je weer de belastingaangifte invullen voor 2023. Heb jij een beperking of chronische ziekte? En had je hierdoor in 2023 extra zorgkosten of andere kosten? Deze kunnen (voor een deel) via de belasting aftrekbaar zijn. Ieder(in) geeft hierover informatie op de website Meerkosten.nl.

Ieder jaar veranderen er wetten en regels voor het aftrekken van kosten bij de belastingaangifte. Ieder(in) zoekt altijd precies uit wat er verandert. Op onze themawebsite www.meerkosten.nl vind je nu alle actuele informatie over het terugkrijgen van zorgkosten en andere kosten vanwege je beperking of ziekte.

Aftrek meerkosten
Door een handicap of ziekte kom je bijna altijd voor meerkosten te staan. Je betaalt kosten voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kun je terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Ook als je een laag inkomen hebt (bijvoorbeeld rond het sociale minimum) en nauwelijks belasting betaalt. Maak dus gebruik van de aftrek van zorgkosten!

Inkomensondersteuning
Op Meerkosten.nl vind je naast informatie over belastingvoordelen ook informatie over andere regelingen voor inkomensondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan inkomensondersteuning vanuit de gemeente, regelingen bij arbeidsongeschiktheid, de dubbele kinderbijslag voor kinderen met een handicap en lagere autobelastingen voor mensen met een aangepaste rolstoelbus. Kijk hiervoor op meerkosten.nl/inkomensondersteuning. Deze informatie is nu actueel voor het jaar 2024.

Laat geen geld liggen!  
Met goede voorlichting wil Ieder(in) bekendheid geven aan de mogelijkheden voor belastingaftrek en -teruggave van meerkosten in verband met ziekte of beperking. Hiermee voorkomen we dat mensen onnodig geld laten liggen. 

Artikel om te delen
Voor leden van Ieder(in) maakten we een artikel met een samenvatting van de belangrijkste aftrekkosten. Deze mag ook via andere kanalen verspreid worden. Maak gebruik van het artikel Belastingaangifte 2023: terugkrijgen extra kosten vanwege beperking of chronische ziekte (Word-document). Kijk voor het artikel op de site van Ieder(in) 

Bron: Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Belastingaangifte 2023: zo krijg je zorgkosten en andere meerkosten terug
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 24 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!