Als u ook tegen de aangekondigde btw verhoging bent kunt in actie komen door mee te tekenen op www.geenbtwverhoging.nl

Patiëntenfederatie Nederland roept iedereen op in actie te komen tegen de aangekondigde verhoging van het lage btw-tarief.Dat kan door mee te tekenen op de website www.geenbtwverhoging.nl.

Geen btw verhogingVolgens directeur Dianda Veldman is een verhoging van de btw een verkeerd signaal. “Dat betekent dat medicijnen, voeding en hulpmiddelen duurder worden. Geneesmiddelen gebruik je niet zomaar, net zomin als hulpmiddelen. Je hebt ook geen hoortoestel omdat je dat zo leuk vindt, maar omdat je dat nodig hebt.”

Het lage btw-tarief geldt onder meer voor geneesmiddelen, voeding, en hulpmiddelen. Daar moet nu nog 6 procent belasting over worden betaald. Het nieuwe kabinet wil dat naar 9 procent brengen, een belastingverhoging van 50 procent.

De Patiëntenfederatie vindt dat een slecht plan en steunt daarom de actie van GroenLinks, PvdA, SP en 50plus. Net als de ANBO, FNV en de beroepsorganisatie van kunstenaars.  

De Tweede Kamer heeft donderdag gestemd over een motie van vrijwel de hele oppositie (minus de SGP) om de btw-verhoging uit het regeerakkoord te schrappen. Die motie heeft het niet gehaald. Fractievoorzitter Klaver van GroenLinks kondigde aan dat zij doorgaan met de actie op internet.

Ga naar de website Geenbtwverhoging en teken ook!

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.patientenfederatie.nl/nieuws/teken-mee-tegen-te-hoge-btw
Originele titel: Teken mee tegen te hoge btw
Datum: 2021-12-03

Relevante artikelen ...

Voorstellen voor extra maatregelen Nationaal Preventieakkoord In de top 10 van overgewicht staan maatregelen als extra belasting op suikerhoudende dranken Op weg naar minder problematisch alcoholgebruik, roken e... Chronisch zieken Wed, 07 Apr 2021, 09:55:01
Actie tegen de pillenchaos Mensen krijgen steeds vaker “nee” te horen als ze met een recept bij de apotheek komen Patiëntenfederatie Nederland begint een actie tegen de pillenc... Chronisch zieken Mon, 18 Feb 2019, 18:35:53
Patiënt op kosten door uitwerking regeerakkoord De afspraken in het regeerakkoord over geneesmiddelen slecht voor patiënten die veel medicijnen gebruiken! `We willen met zijn allen dat mensen zo la... Chronisch zieken Mon, 30 Oct 2017, 13:36:28