Vaccins van Janssen worden toegediend aan ggz geestelijke gezondheidszorgmedewerkers

Woensdag 21 april worden de eerste vaccins van Janssen toegediend aan ggz geestelijke gezondheidszorg -medewerkers. Aanstaande vrijdag en maandag worden de overige vaccins van Janssen die reeds zijn geleverd uitgereden naar ziekenhuizen en ggz-instellingen. Het opstarten van de vaccinatie met het Janssen-vaccin volgt op het besluit van de minister van VWS om het vaccin per direct in te zetten in de vaccinatiecampagne.

Het vaccin van Janssen, waarvan Nederland vorige week een kleine 80.000 doses ontving, is in eerste instantie toebedeeld aan ziekenhuismedewerkers met direct patiëntcontact en patiënten en medewerkers van ggz geestelijke gezondheidszorg -instellingen. Binnen de intramurale ggz-instellingen wachten nog ruim 40.000 mensen onder de 65 jaar op een vaccinatie. Zij krijgen de vaccins maandag geleverd. In de ziekenhuizen zullen ongeveer 39.000 extra medewerkers onder de 60 jaar met direct patiëntcontact worden gevaccineerd. De ziekenhuizen krijgen de vaccins vrijdag geleverd.

Planning vaccinatiecampagne
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/nieuws/woensdag-eerste-vaccinaties-met-janssen-vaccin
Originele titel: Woensdag eerste vaccinaties met Janssen-vaccin
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-04-21

Relevante artikelen ...

GGZ-instellingen leveren wachttijden alsnog aan Deze wachttijdinformatie is essentieel voor verwijzers als huisartsen, maar ook voor patiënten zelf en voor zorgverzekeraars. De 3 ggz-instellingen d... GGZ Tue, 07 Aug 2018, 13:54:23