Goedemorgen, welkom bij ZorgKrant.nl

 ZorgKrant.nl omvat nieuws en wetenswaardigheden m.b.t. de Nederlandse zorgsector. ZorgKrant.nl is een onafhankelijk initiatief van de stichting Care Net Holland (CNH).


Laatste nieuws ...

Dit gold niet voor de bepalingen van Artikel 12.2 CAO VVT inzake rechtspositie hulp bij het huishouden bij overname WMO. Door bedenkingen die ingediend waren tegen de avv door de FNV was de termijn die in dit artikel genoemd was niet meer haalbaar voor avv.

Cao-partijen hechten er echter aan dat dit artikel algemeen verbindend wordt verklaard, daarom zijn de termijnen in dit artikel gewijzigd.

Voor het gewijzigde artikel is opnieuw een algemeen verbindend verklaring gevraagd en wij houden u van het verdere verloop op de hoogte.

De tekst van het gewijzigde artikel luidt als volgt:

Artikel 12.2 Rechtspositie hulp bij het huishouden bij overname Wmo

1) Dit artikel treedt in werking op 22 november 2017 met inachtneming van het gestelde in de navolgende zin. Indien artikel 12.2 op 22 november 2017 niet algemeen verbindend is verklaard, vervalt dit artikel per (1 dag na datum beoogde maar niet gerealiseerde AVV) 23 november 2017, zonder nawerking.

2) Een gemeente kan besluiten een andere dan jouw werkgever te contracteren voor het uitvoeren van de voorziening hulp bij het huishouden als bedoeld in de Wmo 2015. Als je in dat kader als uitvoerend Hulp bij het Huishouden in dienst treedt bij een andere werkgever, is je nieuwe werkgever verplicht bij in dienst name je arbeidsvoorwaarden, waaronder je salaris en je dienstjaren, toe te kennen die laatstelijk op jou van toepassing waren bij je oude werkgever.

De wijziging van dit artikel is ook terug te lezen op cao-online.

Bron: ActiZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 27 apr 2024

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!