(advertentie)

De zorg bij A&G Thuiszorgbureau voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft A&G Thuiszorgbureau in Capelle aan den IJssel een aanwijzing gegeven. De zorg bij A&G Thuiszorgbureau voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg.

Dit is er aan de hand
Op 27 oktober bracht de inspectie een bezoek aan A&G. De inspectie stelt vast dat de zorg van A&G ernstig tekortschiet op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Op alle thema’s waar de inspectie naar kijkt is de zorg van onvoldoende niveau. Er waren ernstige tekortkomingen op de volgende punten:

  • Deskundige zorgverlener en medicatieveiligheid
  • Deskundige zorgverlener en voorbehouden en risicovolle handelingen
  • Deskundige zorgverlener met betrekking tot hygiëne en infectiepreventie

De inspectie vroeg aan A&G om direct maatregelen te nemen om acute risico’s voor de cliënten te verminderen. Dat is onvoldoende gebeurd. Daarnaast heeft de organisatie een zeer problematische financiële situatie, waardoor de continuïteit van de zorgverlening in het geding is.
De inspectie stelt vast dat de zorg van A&G ernstig tekortschiet. A&G toont ook onvoldoende inzicht, urgentiebesef en organiserend vermogen.

Hoe nu verder
Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie een aanwijzing gegeven. Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren.

De aanwijzing valt uiteen in twee delen.

  • Uiterlijk 9 december 2020 moet A&G cliënten waarbij zorgverleners een voorbehouden of risicovolle handeling moeten verrichten overdragen aan een andere zorgaanbieder. Dat geldt ook voor cliënten die medicatiezorg nodig hebben.
  • Uiterlijk 3 januari 2021 moet A&G zorgen dat er genoeg bevoegd personeel is om de continuïteit van zorg te garanderen. Daarnaast moeten er genoeg benodigdheden zijn van voldoende kwaliteit om zorg te verlenen. Het gaat daarbij specifiek om benodigdheden op het gebied van medicatieveiligheid, voorbehouden en risicovolle handelingen en hygiëne en infectiepreventie met betrekking tot het coronavirus.  

A&G mag geen nieuwe cliënten aannemen, totdat de zorgaanbieder laat zien dat zij de continuïteit van zorg garandeert en voldoet aan de eisen voor verantwoorde en veilige zorg.

Documenten
A&G Thuiszorgbureau Capelle aan den IJssel, Aanwijzing november 2020
Instellingsrapport A&G Thuiszorgbureau Capelle aan den IJssel oktober 2020

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/12/03/aanwijzing-voor-ag-thuiszorgbureau
Originele titel: Aanwijzing voor A&G Thuiszorgbureau
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2020-12-04

Relevante artikelen ...

Niet overal goede thuiszorg bij kwetsbare ouderen De inspectie deed onderzoek naar de zorg aan kwetsbare thuiswonende ouderen in vier gemeenten of wijken Huisartsen, hun praktijkondersteuners en de w... Thuiszorg Tue, 01 Dec 2020, 15:55:36
Thuiszorg Doruk bv geen aanwijzing meer De zorgaanbieder heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de medicatieveiligheid De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heef... Thuiszorg Tue, 24 Nov 2020, 15:57:14
Magazine ‘Toezicht op zorgnetwerken’ uitgebracht Dit magazine is bedoeld om zorgnetwerken in Nederland te inspireren Steeds vaker krijgen mensen zorg thuis en dat vraagt het nodige. Vanuit zorgverle... Thuiszorg Mon, 27 May 2019, 14:42:25