Er zijn nog steeds risico’s voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Algemeen Thuiszorg Nederland B.V. (A.T.N.) een aanwijzing gegeven. A.T.N. biedt hulp en zorg thuis in de regio Amersfoort en Zeist. De inspectie heeft grote zorgen over de tekortkomingen in de geboden zorg. Binnen vier maanden moet A.T.N. aan de aanwijzing voldoen.

Dit is er aan de hand
Op 23 november 2021 stelde de inspectie A.T.N. onder een verscherpt toezicht voor de duur van vier maanden. In die periode volgde de inspectie de thuiszorgaanbieder intensief. De inspectie stelt nu vast dat het A.T.N. niet is gelukt om te voldoen aan de gestelde normen. Er zijn nog steeds risico’s voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat de zorgaanbieder dit zonder ingrijpen van de inspectie zal verbeteren. Daarom legt de inspectie nu een aanwijzing op. 

A.T.N. moet er onder meer voor zorgen dat alle zorgverleners aantoonbaar bevoegd en bekwaam zijn voor de soms risicovolle taken die zij uitvoeren. Ook moeten de zorgverleners afspraken vastleggen in de zorgplannen van hun cliënten en een dubbele controle doen bij risicovolle medicatie. Incidenten moeten worden gemeld, onderzocht en nabesproken. Verder moet A.T.N. ervoor zorgen dat de zorgverleners persoonlijke beschermingsmiddelen dragen volgens de meest recente richtlijnen.

Hoe nu verder
Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee we een zorgaanbieder verplichten om de zorg te verbeteren. Als Algemeen Thuiszorg Nederland niet voor 2 september 2022 aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom opleggen om het naleven van de aanwijzing af te dwingen. 

Documenten
Algemeen Thuiszorg Nederland B.V. Amersfoort aanwijzing mei 2022
Algemeen Thuiszorg Nederland Amersfoort april 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Aanwijzing voor Algemeen Thuiszorg Nederland in regio Amersfoort en Zeist
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 24 mei 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!