De inspectie constateerde ernstige tekortkomingen op meerdere thema’s

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Dahlion een nieuwe aanwijzing gegeven. In oktober 2020 gaf de inspectie Dahlion een aanwijzing voor de zorg die op locatie in Almere werd verleend. Dahlion besloot vervolgens de locatie in Almere op te heffen en alleen nog gespecialiseerde verpleging te bieden bij mensen thuis. Maar ook bij deze zorg aan mensen thuis constateert de inspectie ernstige risico’s voor de kwaliteit en veiligheid. 

Wat is er aan de hand? 
De aanwijzing van oktober 2020 bestond ook uit een behandelbeperking. Verbeteringen op meerdere thema’s was nodig voordat de zorgverleners weer invasieve handelingen mochten uitvoeren, zoals het aanleggen van infusen en het geven van injecties. Doordat Dahlion geen zorg meer verleent op deze locatie, eindigt de aanwijzing. 

Nu Dahlion zorg biedt in de thuissituatie, bekeek de inspectie of deze zorg verantwoord geboden werd. De inspectie constateerde ernstige tekortkomingen op meerdere thema’s waaronder bestuurlijke verantwoordelijkheid, professionaliteit, kwaliteit en veiligheid en infectiepreventie zijn nog niet volledig hersteld. Daarom krijgt de zorgaanbieder opnieuw een aanwijzing.

Hoe nu verder?
Dahlion krijgt vier maanden de tijd om alle tekortkomingen te herstellen en maatregelen te nemen. Aan een aantal maatregelen moet de zorgaanbieder binnen een maand voldoen. Als Dahlion niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Dahlion Almere december 2020
Stichting Dahlion Almere beëindiging aanwijzing december 2020
Stichting Dahlion Almere zorg aan huis aanwijzing december 2020
Stichting Dahlion Almere oktober 2020 en november 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Inspectie geeft Stichting Dahlion nieuwe aanwijzing
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!