Een nieuwe overtreding bij de inkoop van mondzorg riskeert de zorgverzekeraar een bestuurlijke boete

De Nederlandse Zorgautoriteit legt VGZ een waarschuwing op omdat ze wijzigingen in het inkoopbeleid mondzorg niet tijdig bekend heeft gemaakt aan aanbieders van tandprothetische zorg. Als VGZ het betreffende artikel 7  van de Regeling transparantie zorginkoopproces Zvw opnieuw overtreedt bij de inkoop van mondzorg riskeert de zorgverzekeraar een bestuurlijke boete.

De wijzigingen in het inkoopbeleid gaan over de inkoop van implantaten. VGZ is van mening dat de gebruikte implantaten vaak te duur zijn en paste de inkooptarieven die ze hiervoor hanteren aan na eigen onderzoek. Al eerder constateerde de NZa dat de toegankelijkheid van zorg hiermee niet in gevaar komt. 

Wel constateren wij dat VGZ artikel 7 van de regeling heeft overtreden. VGZ heeft de wijziging van de datum waarop de overeenkomst zou worden aangeboden pas ruim twee maanden na de aanvankelijk aangekondigde datum op de site geplaatst. Daarmee is de wijziging niet tijdig op de juiste plek bekend gemaakt. Het is belangrijk om wijzigingen (ook) op de website bekend te maken, zodat iedere geïnteresseerde zorgaanbieder op dezelfde wijze volledig op de hoogte kan blijven van eventuele wijzigingen in het inkoopbeleid.

VGZ heeft de betreffende zorgaanbieders wel schriftelijk op de hoogte gehouden van de wijzigingen in het inkoopbeleid. Toch is dat niet voldoende.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: De NZa waarschuwt VGZ na overtreding regels zorginkoop mondzorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 jul 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!