De zorgaanbieder is in oktober 2019 failliet verklaard

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht en de aanwijzing bij Stichting Zahet in Nijmegen beëindigd. De reden hiervoor is dat de zorgaanbieder in oktober 2019 failliet is verklaard en inmiddels geen cliënten meer in zorg heeft.

Wat is er aan de hand
Stichting Zahet verleende in Nijmegen zorg aan ouderen. De inspectie stelde verscherpt toezicht in en gaf een aanwijzing omdat randvoorwaarden voor goede en veilige zorg ontbraken.

Het toezichtstraject bij Zahet begon in mei 2017. Vervolgens plaatste de inspectie Zahet in februari 2018 onder verscherpt toezicht. Omdat de inspectie onvoldoende verbeteringen zag, werd het verscherpt toezicht meerdere keren verlengd. Daarnaast gaf de inspectie Zahet in februari 2019 een aanwijzing. Het verschil met een verscherpt toezicht is dat de inspectie bij een aanwijzing de verbetermaatregelen kan afdwingen, met behulp van een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang. Bij een verscherpt toezicht kan dat niet.

Het toezichttraject liep nog toen Zahet op 9 oktober 2019 failliet werd verklaard. De cliënten van Zahet zijn tijdens het faillissement overgedragen aan andere zorgaanbieders. Nu Zahet geen zorg meer verleent, beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht en de aanwijzing.

Documenten
Zahet Nijmegen einde verscherpt toezicht februari 2018 en einde aanwijzing februari 2019
Zahet Gasthuis Schependomlaan aanwijzingtoets augustus 2019
Zahet Gasthuis Schependomlaan augustus 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht en aanwijzing voor Stichting Zahet
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 dec 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!