De jeugdhulp die Hamber biedt in Utrecht, Duivendrecht en Amersfoort vertoont grote tekortkomingen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Hamber Zorg (hierna Hamber) onder verscherpt toezicht gesteld. De jeugdhulp die Hamber biedt in Utrecht, Duivendrecht en Amersfoort vertoont grote tekortkomingen. Hamber moet de tekortkomingen voor 19 juli wegnemen.

Dit is er aan de hand
In september en november 2023 bezocht de inspectie drie locaties van Hamber. De inspectie ziet hier risico’s voor de kwaliteit, de veiligheid en de continuïteit van de jeugdhulp. Zo maken de hulpverleners onvoldoende professionele afwegingen over de veiligheid van jeugdigen. Verder zijn de zorgplannen van onvoldoende kwaliteit en worden de hulpverleningstrajecten niet regelmatig geëvalueerd. Hulpverleners hebben niet hetzelfde beeld van de wensen, behoeften en risico’s van de jeugdigen. 

Daarnaast heeft de inspectie zorgen over hoe het bestuur de organisatie en de locaties aanstuurt. Onder meer omdat leren en verbeteren niet centraal staat. Ook heeft meer dan de helft van de medewerkers geen opleiding in de zorg afgerond. Hamber biedt de medewerkers onvoldoende mogelijkheden om hun deskundigheid te verbeteren. 
 
Hoe nu verder
Hamber moet voor 19 juli 2024 voldoen aan de normen voor goede en veilige jeugdhulp. Door de risico’s die de jeugdhulp met zich meebrengt ziet de inspectie noodzaak om dit proces nauwgezet te blijven volgen. 

De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat Hamber zonder ingrijpen van de inspectie de noodzakelijke verbeteringen doorvoert. Daarom heeft de inspectie Hamber onder verscherpt toezicht gesteld. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Mededeling: De inspectie maakt het verscherpt toezicht op Hamber Zorg nu pas openbaar omdat Hamber Zorg bij de rechtbank een voorlopige voorziening indiende tegen het verscherpt toezicht en de openbaarmaking hiervan. De rechter heeft echter het verzoek om de opschorting van het verscherpt toezicht en de openbaarmaking niet toegekend. 

Documenten
Rapport, verscherpt toezicht en reactie Hamber Zorg

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Hamber Zorg in Amsterdam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 19 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!