Tijdens de overgangsperiode worden er geen gevolgen voor de beschikbaarheid van medicijnen verwacht

Het Verenigd Koninkrijk (VK) verliet op 31 januari 2020 om middernacht de Europese Unie (EU). Na het vertrek van het VK start een overgangsperiode. Deze loopt op 31 december 2020 af. Tijdens deze overgangsperiode blijft het VK onderdeel uitmaken van de Europese markt. Dit betekent dat er geen drempels zullen zijn voor de handel in medicijnen tussen het VK en de EU. Tijdens de overgangsperiode worden er geen gevolgen voor de beschikbaarheid van medicijnen verwacht.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft zich afgelopen periode voorbereid op de Brexit om de gevolgen ervan goed te kunnen opvangen, samen met andere medicijnautoriteiten in Europa en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Lees er meer over op onze update-pagina over de Brexit.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CBG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Overgangsperiode Brexit geen gevolgen voor beschikbaarheid medicijnen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 feb 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!