Zeker in de Zorg mag ook weer nieuwe cliënten aannemen

Zeker in de Zorg bv voldoet aan de last onder dwangsom die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd. De zorgaanbieder heeft voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen. Zeker in de Zorg mag ook weer nieuwe cliënten aannemen.

Wat was er aan de hand
Zeker in de Zorg biedt thuiszorg in Delft, Zoetermeer en omgeving. De inspectie had een last onder dwangsom opgelegd omdat Zeker in de Zorg niet op tijd en volledig voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie de zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De organisatie moest verbeteringen doorvoeren op de thema’s cliënt centraal, integrale zorg, professionele autonomie van de wijkverpleegkundige en sturen op kwaliteit.

Wat is er verbeterd
De inspectie heeft vastgesteld dat Zeker in de Zorg de gevraagde maatregelen heeft genomen en voldoet aan de normen voor goede en veilige zorg die in de last onder dwangsom waren opgenomen. Omdat Zeker in de Zorg voldoet aan de normen binnen de daarvoor gestelde termijn, is de last onder dwangsom beëindigd. Dat betekent dat Zeker in de Zorg geen geldbedrag hoeft te betalen. Omdat Zeker in de Zorg nu ook volledig aan de aanwijzing voldoet komt het verbod om nieuwe cliënten aan te nemen dat in de aanwijzing was opgenomen eveneens te vervallen.

Hoe nu verder
Zeker in de Zorg voldoet weer aan de normen voor goede en veilige zorg. De inspectie zal Zeker in de Zorg in het reguliere toezicht blijven volgen.

Documenten
Zeker in de Zorg einde last onder dwangsom juli 2020
Zeker in de Zorg LOD 30 juni en 1 juli 2020
Zeker in de Zorg LOD 27 mei en 3 juni 2020
Zeker in de Zorg einde aanwijzing juli 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde last onder dwangsom voor Zeker in de Zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 jul 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!