Thuiszorg Olympia heeft maatregelen getroffen om de vastgestelde tekortkomingen weg te nemen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing op Thuiszorg Olympia B.V.  beëindigd. Thuiszorg Olympia levert in Eindhoven en omgeving zorg aan cliënten thuis. De thuiszorgaanbieder ontving een aanwijzing van de inspectie omdat er risico’s waren voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. Thuiszorg Olympia heeft maatregelen getroffen om de vastgestelde tekortkomingen weg te nemen.

Dit was de situatie
De inspectie heeft op 19 december 2019 een aanwijzing opgelegd omdat Thuiszorg Olympia grotendeels niet voldeed aan de normen voor goede en veilige zorg. Thuiszorg Olympia schoot op meerdere thema’s waar de inspectie op let tekort: ‘veilige zorg’, ‘cliënt centraal’, ‘integrale zorg’, ‘professionele autonomie van de wijkverpleegkundige’ en ‘sturen op kwaliteit en goed bestuur’. Ook was er geen verantwoorde omgang met medicatie. Dit kon ertoe leiden dat er een onmiddellijk en hoog risico bestond voor de veiligheid van cliënten.

De aanwijzing
De aanwijzing bestond uit twee delen. Het eerste deel, dat betrekking had op het thema ‘veilige zorg’, beëindigde de inspectie in april.
De inspectie heeft de naleving van het tweede deel van de aanwijzing getoetst. Thuiszorg Olympia heeft op de betreffende thema’s verbeteringen doorgevoerd. De inspectie constateert dat Olympia Thuiszorg door deze verbeteringen en ingezette maatregelen voldoet aan het tweede onderdeel van de aanwijzing.

Hoe nu verder
Het aanwijzingstraject is beëindigd. De inspectie blijft Thuiszorg Olympia in het reguliere toezicht volgen.

Documenten
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven toetsen einde aanwijzing augustus 2020
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven medicatieveiligheid 19 augustus 2020
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven einde aanwijzing december 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor Thuiszorg Olympia
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 26 sep 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!