Thuiszorg Olympia heeft maatregelen getroffen om de vastgestelde tekortkomingen weg te nemen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing op Thuiszorg Olympia B.V.  beëindigd. Thuiszorg Olympia levert in Eindhoven en omgeving zorg aan cliënten thuis. De thuiszorgaanbieder ontving een aanwijzing van de inspectie omdat er risico’s waren voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. Thuiszorg Olympia heeft maatregelen getroffen om de vastgestelde tekortkomingen weg te nemen.

Dit was de situatie
De inspectie heeft op 19 december 2019 een aanwijzing opgelegd omdat Thuiszorg Olympia grotendeels niet voldeed aan de normen voor goede en veilige zorg. Thuiszorg Olympia schoot op meerdere thema’s waar de inspectie op let tekort: ‘veilige zorg’, ‘cliënt centraal’, ‘integrale zorg’, ‘professionele autonomie van de wijkverpleegkundige’ en ‘sturen op kwaliteit en goed bestuur’. Ook was er geen verantwoorde omgang met medicatie. Dit kon ertoe leiden dat er een onmiddellijk en hoog risico bestond voor de veiligheid van cliënten.

De aanwijzing
De aanwijzing bestond uit twee delen. Het eerste deel, dat betrekking had op het thema ‘veilige zorg’, beëindigde de inspectie in april.
De inspectie heeft de naleving van het tweede deel van de aanwijzing getoetst. Thuiszorg Olympia heeft op de betreffende thema’s verbeteringen doorgevoerd. De inspectie constateert dat Olympia Thuiszorg door deze verbeteringen en ingezette maatregelen voldoet aan het tweede onderdeel van de aanwijzing.

Hoe nu verder
Het aanwijzingstraject is beëindigd. De inspectie blijft Thuiszorg Olympia in het reguliere toezicht volgen.

Documenten
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven toetsen einde aanwijzing augustus 2020
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven medicatieveiligheid 19 augustus 2020
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven einde aanwijzing december 2019

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/09/25/einde-aanwijzing-voor-thuiszorg-olympia
Originele titel: Einde aanwijzing voor Thuiszorg Olympia
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2020-09-26

Relevante artikelen ...

Algemeen Thuiszorg Nederland onder verscherpt toezicht De inspectie heeft zorgen over de tekortkomingen in de geboden zorg De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt Algemeen Thuiszorg Nederland (A.T.N.)... Thuiszorg Sat, 04 Dec 2021, 08:55:33
A&G Thuiszorgbureau heeft last onder dwangsom A&G Thuiszorgbureau voldoet niet aan een eerder opgelegde aanwijzing De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft A&G Thuiszorgbureau in Capelle aan d... Thuiszorg Wed, 17 Feb 2021, 10:35:47

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com