Den Bouw voldoet niet volledig aan een eerder opgelegde aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Zorg-Wooncentrum Den Bouw Warnsveld op 20 december 2019 een last onder dwangsom opgelegd. Den Bouw voldoet niet volledig aan een eerder opgelegde aanwijzing. De zorgaanbieder moet verbeteringen doorvoeren op het gebied medicatieveiligheid.

Wat is er aan de hand?
De inspectie gaf Den Bouw op 8 november 2019 een aanwijzing omdat de zorgaanbieder ernstig en structureel tekortschiet op het thema medicatieveiligheid. Den Bouw biedt verpleging, verzorging, dagopvang en thuiszorg in Warnsveld en nabije omgeving. Geen veilige en verantwoorde omgang met medicatie kan een onmiddellijk en hoog risico betekenen voor de veiligheid van cliënten. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren.

Den Bouw kreeg uiterlijk een maand de tijd om te voldoen aan de professionele standaard voor zorgvuldige medicatiezorg. Den Bouw heeft binnen deze termijn nog niet aan alle punten van de aanwijzing voldaan. Daarom legt de inspectie nu een last onder dwangsom op.

Wat moet Den Bouw nog doen?
Den Bouw moet alsnog de rest van de aanwijzing naleven. Samen met andere betrokkenen moet Den Bouw haar procedure voor goede medicatiezorg verbeteren op basis van de ‘Veilige principes in de medicatieketen’. Den Bouw moet alle medicatie veilig en verantwoord bewaren en beheren volgens deze veldnorm. Verder moet Den Bouw zorgen dat het algemeen medicatieoverzicht eenduidig gebruikt wordt en voldoende informatie bevat. Ook moet Den Bouw zorgen dat het uitzetten, aanreiken en toedienen van medicatie professioneel en veilig verloopt.

Naast dit alles werkt Den Bouw ook aan een verbeterplan voor persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverleners en sturen op kwaliteit en veiligheid. In de zomer van 2020 toetst de inspectie dit plan.

Hoe nu verder?
Den Bouw krijgt 6 weken om aan de last te voldoen. Als Den Bouw niet binnen 6 weken aan de last voldoet, moet zij per week dat niet wordt voldaan een dwangsom betalen van € 2.500,-. Dit met een maximum van € 10.000,-. Zo nodig kijkt de inspectie op dat moment of een aanvullende maatregel van toepassing is.

Documenten
Last onder dwangsom Stichting Zorg-Wooncentrum Den Bouw Warnsveld december 2019
Stichting Zorg-Wooncentrum Den Bouw Warnsveld december 2019 - Brief met bevindingen inspectiebezoek 9-12-2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Den Bouw in Warnsveld
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 03 jan 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!