AZR voldoet niet aan het eerste deel van een eerder opgelegde aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft AZR-Zorg bv (AZR), een thuiszorgaanbieder in Zuid-Holland, een last onder dwangsom opgelegd. AZR voldoet niet aan het eerste deel van een eerder opgelegde aanwijzing. 

AZR moest uiterlijk 27 januari 2021 zorgen voor gekwalificeerde en vakbekwame hulpverleners, voor medicatieveiligheid en voor goede hygiëne en infectiepreventie. De inspectie stelt vast dat AZR dit niet volledig is gelukt. 

Omdat de aanwijzing onvoldoende is nageleefd legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 3.000 euro per week dat AZR niet voldoet aan de gestelde eisen, met een maximum van 12.000 euro. Als de instelling binnen twee weken aan de last voldoet, hoeft zij de dwangsom niet te betalen.

Documenten
AZR-Zorg B.V. Den Haag Last onder dwangsom februari 2021
AZR-Zorg B.V. Den Haag toets eerste termijn aanwijzing maart 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor AZR-Zorg
  • Doelgroep: Beleidsmakers
  • Datum: 10 mrt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!