De zorgaanbieder heeft voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen

Stichting Present (locatie Meesplein, Leerdam) voldoet aan de last onder dwangsom die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd. De zorgaanbieder heeft voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen. Present mag op deze locatie ook weer nieuwe cliënten aannemen.

Dit was er aan de hand
Op het vlak van hygiëne en infectiepreventie voldeed Present niet aan de normen. De inspectie had een last onder dwangsom opgelegd omdat Present op de locatie Meesplein, waar Present ouderenzorg biedt, niet op tijd en volledig voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren.

Dit is er verbeterd
De inspectie heeft vastgesteld dat Present de gevraagde maatregelen heeft genomen. Dit zijn de verbeteringen:

  • Zorgverleners zijn op de hoogte van de actuele protocollen, richtlijnen en voorschriften op het gebied van infectiepreventie en hygiëne.
  • Er is voldoende deskundigheid op het vlak van infectiepreventie.
  • Present legt de rollen en verantwoordelijkheden met betrekking tot infectiepreventie en hygiëne vast. Zorgverleners spreken elkaar aan als zij zich niet houden aan de geldende protocollen en richtlijnen.

Omdat Present voldoet aan de normen binnen de daarvoor gestelde termijn, is de last onder dwangsom beëindigd. Dat betekent dat Present geen geldbedrag hoeft te betalen. Ook is een einde gekomen aan het verbod om op de locatie Meesplein nieuwe cliënten aan te nemen.

Documenten
Present Meesplein Leerdam einde last onder dwangsom 25 november 2020
Present Meesplein, Leerdam, december 2020 - inspectierapport


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde last onder dwangsom voor Stichting Present, locatie Meesplein in Leerdam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!