De ziekenhuizen zijn Covid-zorg aan het opschalen

De NFU, NVZ, FMS en V&VN brengen nogmaals bij minister van Ark, minister de Jonge en minister-president Rutte onder de aandacht dat de umc’s en ziekenhuizen maximale capaciteit nodig hebben om goede (Covid)zorg te blijven bieden. De oproep luidt: houd de ziekenhuiscapaciteit zo groot mogelijk door vaccinatie van zorgprofessionals in de ziekenhuizen onmiddellijk naar voren te halen.

De ziekenhuizen zijn Covid-zorg aan het opschalen. Meer Covid-zorg betekent minder reguliere zorg. Alle zeilen worden bijgezet maar er is een hoog en oplopend ziekteverzuim onder zorgpersoneel, ondermeer omdat het merendeel van deze medewerkers met direct patiëntencontact nog niet gevaccineerd is. In de umc’s en de ziekenhuizen is nog maar 17% van de zorgmedewerkers die directe patiëntenzorg bieden, gevaccineerd. Karen Kruijthof, namens de NFU: “Ik sta versteld dat onze zorgprofessionals nog niet zijn gevaccineerd. In de umc’s en de ziekenhuizen is nog maar 17% van de zorgmedewerkers die directe patiëntenzorg bieden, gevaccineerd. Dat is veel te weinig.”

Uitval van deze zorgmedewerkers betekent dat er meer zorg moet worden uitgesteld. Daarom is middels een gezamenlijke brief nogmaals benadrukt dat het van essentieel belang is voor de zorg aan alle patiënten om de ziekenhuiscapaciteit zo groot mogelijk te houden. "Dit kan door vaccinatie van zorgprofessionals in de ziekenhuizen en umc’s onmiddellijk naar voren te halen. Zij vervullen een maatschappelijke rol en hebben de vaccinatie nodig om zoveel mogelijk zorg te blijven leveren." aldus Kruijthof.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NFU
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFU
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Oproep vaccinatie zorgpersoneel naar voren
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 apr 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!