De zorg voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft FineDent in Houten een aanwijzing gegeven. FineDent is een kliniek voor tandheelkunde en implantologie. De zorg voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg. Er zijn risico’s voor de patiëntveiligheid.

Dit is er aan de hand
Uit onderzoek van de inspectie blijkt dat FineDent niet aan de normen voldoet op onder meer de terreinen organisatie en dossiervoering. Zo worden patiënten onvoldoende geïnformeerd over de risico’s van de behandelingen en wat de bevoegdheid en bekwaamheid van de zorgverlener is. Ook worden patiëntdossiers onvoldoende bijgehouden en ontbreekt kwaliteitsbeleid.

Dit moet FineDent verbeteren
FineDent heeft vijf dagen om ervoor te zorgen dat alle voorbehouden behandelingen worden gedaan door bevoegde en bekwame zorgverleners. Ook moeten de patiënten voorafgaand aan de behandeling goed geïnformeerd worden. Als dat niet gebeurt, bepaalt de inspectie welke vervolgactie zal plaatsvinden. Voor de tekortkomingen op het gebied van dossiervoering heeft de praktijk twee maanden de tijd om verbeteringen door te voeren. Daarnaast moet FineDent een kwaliteitsbeleid opstellen voor het structureel monitoren van onder meer de kwaliteit van de zorg.

Hoe nu verder
Uiterlijk dinsdag 3 september 2021 moet FineDent aan het tweede deel van de aanwijzing voldoen.
De inspectie volgt de naleving van de aanwijzing nauwlettend. Als FineDent de verbeteringen niet op tijd heeft doorgevoerd, kan de inspectie een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom opleggen om het naleven van de aanwijzing af te dwingen.

Document
Aanwijzing FineDent B.V. te Houten


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor FineDent in Houten
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 19 jul 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!