De zorgaanbieder heeft voldoende verbeterd in de kwaliteit en veiligheid van zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing voor Centrum Zorg en Welzijn beëindigd. Zorg en Welzijn heeft de nodige verbeteringen doorgevoerd om aan de aanwijzing te voldoen.

Dit was er aan de hand
Eind mei kreeg Centrum Zorg en Welzijn een aanwijzing. De inspectie stelde vast dat er tekortkomingen waren in de zorg, vooral bij het centraal stellen van de cliënten, het bieden van integrale zorg en het sturen op kwaliteit.

Dit heeft Centrum Zorg en Welzijn gedaan
De zorgaanbieder heeft voldoende verbeterd in de kwaliteit en veiligheid van zorg. Zo heeft Centrum Zorg en Welzijn onder meer de volgende acties ondernomen:

  • Centrum Zorg en Welzijn organiseert adequate toegang tot het cliëntdossier voor de cliënt zelf. De afspraken hierover legt Zorg en Welzijn vast;
  • De zorgverleners van Centrum Zorg en Welzijn krijgen scholing in het methodisch werken. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat zorgverleners bijna altijd rapporteren in het cliëntdossier. Ook hangen de zorgdoelen, acties en rapportages nu meer met elkaar samen;
  • Centrum Zorg en Welzijn ondersteunt het veilig verlenen van medicatiezorg met een vastgesteld medicatiebeleid;
  • Centrum Zorg en Welzijn biedt zorg volgens landelijke coronarichtlijnen;
  • Centrum Zorg en Welzijn controleert het naleven van werkinstructies.

Hoe nu verder
Centrum Zorg en Welzijn voldoet nu aan de aanwijzing die door de inspectie is opgelegd. Daarom heeft de inspectie de aanwijzing beëindigd.

De inspectie blijft de ontwikkelingen en verdere verbeteringen bij Centrum Zorg en Welzijn volgen.

Documenten
Centrum Zorg en Welzijn B.V. Den Haag augustus 2021

Centrum Zorg en Welzijn B.V. Den Haag einde aanwijzing mei 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor Centrum Zorg en Welzijn in Den Haag
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 28 sep 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!