Sharaida heeft de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan Sharaida Care Thuiszorg in Diemen beëindigd. Sharaida heeft de afgelopen maanden de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Half januari gaf de inspectie een aanwijzing aan Sharaida omdat er toen tekortkomingen waren in de kwaliteit en de veiligheid van de zorg.

Dit heeft Sharaida gedaan
Sharaida heeft de tekortkomingen voldoende opgelost en voldoet nu geheel of grotendeels aan de normen die gelden voor goede en veilige zorg. Sharaida stuurt daar ook op. Een greep uit de verbeteringen: de cliënten krijgen zorg volgens actuele zorgplannen. Er zijn voldoende deskundige zorgverleners. Zij werken methodisch en passen de zorg aan als dat nodig is. Een nieuwe wijkverpleegkundige bespreekt risico’s in hun woonomgeving met cliënten en houdt rekening met de wensen en mogelijkheden van mantelzorgers. Ook bevordert de wijkverpleegkundige de kennisontwikkeling van het Sharaida-team.

Hoe nu verder
Sharaida Care Thuiszorg voldoet aan de eisen uit de aanwijzing. Daarom heeft de inspectie die beëindigd. De inspectie is van plan Sharaida in de toekomst te bezoeken om te zien of Sharaida de verbeteringen weet vast te houden.

Documenten
Sharaida Care Thuiszorg Diemen Einde aanwijzing mei 2021
Sharaida Care Thuiszorg Diemen april 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing aan Sharaida Care Thuiszorg in Diemen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 jun 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!