De zorgaanbieder de noodzakelijke verbeteringen alsnog aangebracht

Na aandringen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voldoet FineDent in Houten weer aan de randvoorwaarden voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. Finedent richt zich onder andere op cosmetische mondzorg, zoals facings. De inspectie had de tandartspraktijk uit Houten in 2021 een aanwijzing gegeven om verbeteringen door te voeren. Nadat de IGJ in mei dit jaar een last onder dwangsom had opgelegd wegens het niet voldoen aan de aanwijzing, heeft de zorgaanbieder de noodzakelijke verbeteringen alsnog aangebracht. 

Dit is er aan de hand
De inspectie zag vorig jaar meerdere tekortkomingen bij FineDent. Bij een nieuwe inspectie dit voorjaar bleek nog niet alles opgelost. Zo was nog niet duidelijk of alle voorbehouden handelingen worden verricht door bevoegde en bekwame zorgverleners. Ook waren de patiëntdossiers en de informatievoorziening voor patiënten niet op orde en ontbrak er een kwaliteitsbeleid. 

FineDent moest op korte termijn zorgen voor verbeteringen, anders werd er een last onder dwangsom verbeurd. Deze dreiging heeft geholpen, de verbeteringen zijn doorgevoerd. 

De inspectie verwacht van de bestuurder en de medewerkers dat de kwaliteit en veiligheid van zorg ook in de toekomst geborgd zal zijn bij FineDent.   

Documenten
Beëindiging LoD FineDent BV te Houten
Rapportbrief vervolgonderzoek FineDent BV te Houten
Rapport vervolgonderzoek FineDent te Houten (met reactie van zorgaanbieder)
Last onder dwangsom FineDent B.V.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: FineDent in Houten voldoet na aandringen weer aan kwaliteit van zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 juli 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!