De thuiszorgaanbieder heeft de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing en last onder dwangsom voor AZR-Zorg (AZR) beëindigd. Hiermee is ook de cliëntenstop opgeheven. De thuiszorgaanbieder heeft de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Op 13 januari heeft de inspectie AZR een aanwijzing gegeven. De inspectie stelde vast dat de zorg van AZR ernstig tekortschoot. Deze tekortkomingen, op het gebied van medicatieveiligheid, voorbehouden en/of risicovolle handelingen, hygiëne en infectiepreventie leidden tot een aanwijzing die bestond uit twee delen. De inspectie beëindigde afgelopen juli al het eerste deel van de aanwijzing.

AZR heeft nu alle verbeteringen en maatregelen uit de aanwijzing en de last onder dwangsom doorgevoerd. De inspectie beëindigt daarom de aanwijzing in zijn geheel en daarmee ook de last onder dwangsom en de cliëntenstop.

Hoe nu verder
Er blijft aandacht van AZR nodig om het verbetertraject verder door te voeren en de behaalde resultaten vast te houden. De inspectie heeft vertrouwen in de kracht van AZR om dat binnen de komende maanden te doen. De inspectie volgt AZR nu weer in het reguliere toezicht.

Documenten
AZR-Zorg B.V. Den Haag einde aanwijzing januari 2021 en last onder dwangsom juli 2021
AZR-Zorg B.V. Den Haag augustus september 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde tweede deel aanwijzing en einde last onder dwangsom voor AZR-Zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 okt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!