De inspectie zag dat Arenborghoeve onvoldoende verbeterde

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Indigoletta B.V. een last onder dwangsom opgelegd. Indigoletta B.V. biedt onder de naam Arenborghoeve cosmetische en esthetische chirurgie en behandelingen aan. Arenborghoeve voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing.

Arenborghoeve had in juli 2018 een aanwijzing gekregen, waarin stond dat de kliniek 22 tekortkomingen moest herstellen. De kliniek had daar drie maanden de tijd voor gekregen. De inspectie zag dat Arenborghoeve onvoldoende verbeterde. Op 12 punten zijn nog verbeteringen nodig, namelijk op het gebied van bestuurlijke verantwoordelijkheid, kwaliteit en veiligheid, zorgproces, medicatieveiligheid en medische technologie. Die verbeteringen zijn nodig om te garanderen dat de zorg in de dagelijkse praktijk goed wordt uitgevoerd. Arenborghoeve mag nog altijd geen operaties uitvoeren.

Omdat de aanwijzing niet is nageleefd legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom bedraagt 1000 euro per week dat Arenborghoeve niet voldoet, met een maximum van 10.000 euro. Als Arenborghoeve binnen vier weken alsnog aan de aanwijzing voldoet, wordt de dwangsom niet geïnd.

Documenten
Last Onder Dwangsom Indigoletta BV (Arenborghoeve)
Indigoletta B.V. (Arenborghoeve) Venlo december 2018
Indigoletta B.V. (Arenborghoeve) Venlo oktober 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Arenborghoeve
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 feb 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!