Vanmorgen hebben deze nieuwe inkoopmaatregelen van het Zilveren Kruis het landelijk nieuws gehaald

Vrijdag 24 december jl. informeerde de NVvPO over het nieuwe inkoopbeleid bij Zilveren Kruis. Zowel praktijkondersteuners en huisartsen klopten de afgelopen maanden op de deur van de NVVPO en zij namen hun verantwoordelijkheid door met Zilveren Kruis, LHV en InEen het gesprek aan te gaan. De laatste twee partijen voeren de inkoopgesprekken met de zorgverzekeraars. In dit geval met Zilveren Kruis. Wij spreken al een aantal maanden onze zorgen uit bij de partijen. In eerste instantie zagen wij weinig bewegingsbereidheid. Op een gegeven moment gaf men aan in het eerste kwartaal van 2022 de nieuwe regeling te willen evalueren. Afgelopen vrijdag gaf Zilveren Kruis aan dat betreffende huisartsenpraktijken zich kunnen melden en dat men bereid is deze praktijken te helpen met de berekening.

Landelijk nieuws
Vanmorgen heeft deze nieuwe inkoopmaatregelen het landelijk nieuws gehaald. Ook nu geeft men aan bereid te zijn om de huisartsenpraktijken te helpen met de berekening en kijkt Zilveren Kruis of zij de informatie op hun website verder kunnen verbeteren.
 
POH hbo-niveau opgeleide verpleegkundige?
In het artikel van de NOS staat ‘deze op hbo-niveau opgeleide verpleegkundigen zijn de spin in het web bij het organiseren van de zorg voor mensen met bijvoorbeeld diabetes, astma of hart- en vaatziekten’. De NVvPO zal hierop reageren. Wij weten natuurlijk allemaal dat een praktijkondersteuner ook een andere achtergrond kan hebben. Deze zin is wat ons betreft te kort door de bocht. Juist de diversiteit en specialiteit van de praktijkondersteuner wordt breed gewaardeerd en is de spin in het web in de huisartsenzorg.

Signalen uit het veld
Wij krijgen signalen uit het veld, waar Zilveren Kruis de zorgverzekeraar is, dat praktijkondersteuners minder uren worden ingezet of geen verlenging van hun contract ontvangen of andere werkzaamheden moeten gaan doen. Mocht jou dit overkomen meld je dan direct via het contactformulier bij ons. Ook als je andere vragen of opmerkingen over dit onderwerp hebt.

Lees ook:
Zorgverzekeraars: een update 23-12-2021

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: NVvPO
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : NVvPO
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.nvvpo.nl/nieuws/de-spin-in-het-web-in-de-problemen
Originele titel: De spin in het web in de problemen?
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-12-27


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com