Vanmorgen hebben deze nieuwe inkoopmaatregelen van het Zilveren Kruis het landelijk nieuws gehaald

Vrijdag 24 december jl. informeerde de NVvPO over het nieuwe inkoopbeleid bij Zilveren Kruis. Zowel praktijkondersteuners en huisartsen klopten de afgelopen maanden op de deur van de NVVPO en zij namen hun verantwoordelijkheid door met Zilveren Kruis, LHV en InEen het gesprek aan te gaan. De laatste twee partijen voeren de inkoopgesprekken met de zorgverzekeraars. In dit geval met Zilveren Kruis. Wij spreken al een aantal maanden onze zorgen uit bij de partijen. In eerste instantie zagen wij weinig bewegingsbereidheid. Op een gegeven moment gaf men aan in het eerste kwartaal van 2022 de nieuwe regeling te willen evalueren. Afgelopen vrijdag gaf Zilveren Kruis aan dat betreffende huisartsenpraktijken zich kunnen melden en dat men bereid is deze praktijken te helpen met de berekening.

Landelijk nieuws
Vanmorgen heeft deze nieuwe inkoopmaatregelen het landelijk nieuws gehaald. Ook nu geeft men aan bereid te zijn om de huisartsenpraktijken te helpen met de berekening en kijkt Zilveren Kruis of zij de informatie op hun website verder kunnen verbeteren.
 
POH hbo-niveau opgeleide verpleegkundige?
In het artikel van de NOS staat ‘deze op hbo-niveau opgeleide verpleegkundigen zijn de spin in het web bij het organiseren van de zorg voor mensen met bijvoorbeeld diabetes, astma of hart- en vaatziekten’. De NVvPO zal hierop reageren. Wij weten natuurlijk allemaal dat een praktijkondersteuner ook een andere achtergrond kan hebben. Deze zin is wat ons betreft te kort door de bocht. Juist de diversiteit en specialiteit van de praktijkondersteuner wordt breed gewaardeerd en is de spin in het web in de huisartsenzorg.

Signalen uit het veld
Wij krijgen signalen uit het veld, waar Zilveren Kruis de zorgverzekeraar is, dat praktijkondersteuners minder uren worden ingezet of geen verlenging van hun contract ontvangen of andere werkzaamheden moeten gaan doen. Mocht jou dit overkomen meld je dan direct via het contactformulier bij ons. Ook als je andere vragen of opmerkingen over dit onderwerp hebt.

Lees ook:
Zorgverzekeraars: een update 23-12-2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NVvPO
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVvPO
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: De spin in het web in de problemen?
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 27 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!