Alle zorgtrajecten zijn overgedragen aan andere jeugdhulpaanbieders

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing voor Flevostate uit Emmeloord beëindigd. Dit omdat de jeugdhulpaanbieder de zorgverlening heeft gestopt.

Dit was er aan de hand
Eind december gaf de inspectie Flevostate een aanwijzing omdat de hulp aan kwetsbare jeugdigen ernstig tekort schoot. Jeugdigen konden er onvoldoende veilig opgroeien. Flevostate ging half februari failliet. De curator heeft de zorgverlening tijdelijk voortgezet en gezocht naar mogelijkheden voor de jeugdigen. Inmiddels zijn er geen jeugdigen meer in zorg bij Flevostate. Alle zorgtrajecten zijn overgedragen aan andere jeugdhulpaanbieders. 
 
Hoe nu verder
De inspectie constateert dat Flevostate de zorgverlening volledig heeft beëindigd. Dit betekent dat Flevostate niet langer een jeugdhulpaanbieder is in de zin van de Jeugdwet en dat hiermee dit aanwijzingstraject tot een einde is gekomen. 

Publicatie: Beëindiging aanwijzing Flevostate, Emmeloord


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor Flevostate uit Emmeloord, want de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 mei 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!