Zorginstellingen moeten voldoen aan het Convenant Veilige Toepassing van Medische Technologie en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Op dinsdag 24 mei 2022 zijn de eerste certificaten tegen de nieuwe GOZ norm uitgereikt in Perscentrum Nieuwspoort Den Haag. Een belangrijke mijlpaal waarmee de kwaliteit en veiligheid van technisch onderhoud aan medische apparatuur, voor de patiënt en gebruiker, nog beter wordt geborgd.

De bedrijven Siemens Healthineers, Canon Medical Systems, Olympus Nederland, VIVISOL Nederland en Lopital Nederland konden als eerste aantonen te voldoen aan alle eisen van de GOZ-norm. Zij ontvingen het certificaat uit handen van Karla van Rooijen (directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie van het Ministerie van VWS) en Ellen Gijsbers (vice-voorzitter GOZ). De uitreiking van deze eerste vijf certificaten vormde tevens de officiële start van GOZ.

Zorginstellingen moeten voldoen aan het Convenant Veilige Toepassing van Medische Technologie en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Ook de Medical Device Regulation (MDR) brengt nieuwe verplichtingen met zich mee. Zowel vanuit het convenant als de wet worden eisen gesteld aan technisch onderhoud.

Voor zorginstellingen is het niet eenvoudig om te beoordelen en aan te tonen dat ingeschakelde externe bedrijven en technici bevoegd en bekwaam zijn, werken volgens de juiste procedures en het technisch onderhoud uitvoeren volgens alle vereisten.Het keurmerk GOZ borgt kwaliteit en veiligheid en maakt dat aantoonbaar. Het keurmerk geeft daarmee zorginstellingen een belangrijke tool in handen die zekerheid biedt over de kwaliteit van de ingehuurde service organisatie en het uitgevoerde onderhoud aan medische apparatuur.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: FHI Medische Technologie
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : FHI Medische Technologie
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Gecertificeerd Onderhoud Zorgsector (GOZ) van start !
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 26 mei 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!