Eurofins is onderdeel van een internationaal concern dat in heel Nederland actief is op het gebied van medische diagnostiek

De NZa heeft de aanvraag goedgekeurd van Eurofins Clinical Diagnostics Netherlands Holding B.V. (Eurofins) om de activiteiten van Stichting PAMM Laboratoria voor Pathologie en Medische Microbiologie (Stichting PAMM) over te nemen. De procedure om tot deze concentratie te komen is correct gevolgd.

Concentratietoets
Eurofins is onderdeel van een internationaal concern dat in heel Nederland actief is op het gebied van medische diagnostiek. De Stichting PAMM is een centrum voor infectieziekten en pathologie in de regio Zuid-Oost Brabant en heeft circa 250 medewerkers. De ondernemingsraad, de directie, de vakgroep pathologie en de raad van toezicht stemmen in met de concentratie. De toenmalige vakgroep microbiologie is het niet eens met de samenwerking. De directie en de raad van toezicht van PAMM hebben naar hun bezwaren geluisterd en hebben deze meegewogen in de besluitvorming. Ons oordeel is dat de procedure zorgvuldig is verlopen. Er zijn stappen gezet om tot een optimale personele bezetting te komen zodat de opdrachten van ziekenhuizen, huisartsen, GGD’s en zorginstellingen kunnen worden voortgezet. 

De NZa heeft de wettelijke taak om een zorgspecifieke concentratietoets uit te voeren hierbij kijken we voornamelijk naar de procedure die is gevolgd. Dit houdt in dat wij nagaan of partijen de overname zorgvuldig hebben voorbereid. Daarnaast kijken wij of de verwachte effecten van de overname voldoende zijn onderzocht. Als laatste toetsen wij ook of zij hun plannen correct hebben afgestemd met medewerkers en andere stakeholders. Op basis van deze toets kunnen we geen conclusies trekken over de effecten van de concentratie op de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NZa: aanvraag overname Stichting PAMM door Eurofins goedgekeurd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 apr 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!