De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Het Groene Erf 30 mei jl. een last onder dwangsom gegeven.

Het Groene Erf kreeg eerder een aanwijzing. In deze aanwijzing stond dat de verbeteringen moesten plaatsvinden op het gebied van kwaliteit en veiligheid, cliëntdossier, deskundigheid en inzet van personeel, medicatieveiligheid en goed bestuur. Het Groene Erf herkent zich in de bevindingen van de inspectie. Het Groene Erf heeft niet voldaan aan de in de aanwijzing genoemde punten en daarom ziet de inspectie zich genoodzaakt om Last onder dwangsom (LOD) door te zetten.

Omdat er nog steeds zorg wordt geleverd blijft de aanwijzing van kracht. Zorgtuinderij ‘Het Groene Erf’ is een kleinschalige zorgaanbieder in Waarland. Zij biedt zorg en begeleiding aan (jong)volwassenen met een speciale zorgvraag.

Wat moet Het Groene Erf doen?
Het Groene Erf moet zorgen dat de inzet van personeel wordt afgestemd op de zorgvraag van cliënten. Verder moet Het Groene Erf zo snel mogelijk zorgen voor een aantal verbeteringen in de organisatie. Zo moet zij onder andere alle geregistreerde MIC (Melding Incidenten Cliënten) meldingen systematisch en aantoonbaar analyseren. Ook moet Het Groene Erf concreet en aantoonbaar maken dat zij naleving van het beleid op het terrein van intimiteit, vriendschap, seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag tussen cliënten borgt.

Daarnaast moeten de medewerkers voor de cliëntendossiers de risico’s van elke cliënt inventariseren en evalueren en daar de zorg en ondersteuning op baseren. Ook moeten de medewerkers op een verantwoorde manier met relevante, actuele richtlijnen, protocollen en/of werkinstructies werken.

Het Groene Erf mag het aantal cliënten die langdurige zorg nodig hebben niet aannemen. Dat mag pas weer als door de inspectie is vastgesteld dat Het Groene Erf voldoet aan de genoemde vereisten en normen of als duidelijk kunnen aantonen dat de genoemde vereisten en normen worden nageleefd.

Vervolg
Het Groene Erf krijgt 4 weken om aan de last te voldoen. Als zij niet binnen deze termijn aan de last voldoet, moet Het Groene Erf - per week dat niet wordt voldaan - een dwangsom betalen van € 1.000. Dit met een maximum van € 10.000. De inspectie heeft contact met de curator omdat de zorginstelling een faillissement heeft aangevraagd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 16 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!