Het aantal onderwerpen waar de brancheorganisatie zich mee bezighoudt is groot en zeer divers

Het werk van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de zorgverzekeraars nam in 2021, net als in 2020, toe als gevolg van de coronapandemie. ZN en haar leden hebben er aan bijgedragen dat verzekerden zowel tijdens als na afloop van de coronacrisis een beroep kunnen blijven doen op zorg waarvoor zij verzekerd zijn. Dit is gebeurd door middel van opnieuw enkele continuïteitsbijdrageregelingen en meerkostenregelingen voor zorgaanbieders in diverse sectoren van de zorg. In het jaarverslag dat ZN publiceerde, is dit een belangrijk onderwerp.

Naast alle corona gerelateerde activiteiten is er nog heel veel meer werk verricht. Bijvoorbeeld de afronding van een nieuwe de bekostiging in de GGZ; het Zorgprestatiemodel. En de inzet rond de Tweede Kamerverkiezingen zoals de organisatie van Het Grote Zorgdebat in aanloop naar de verkiezingen. Ook ontwikkelde ZN in 2021 een visie op ouderenzorg, werden er stappen gezet voor het verbeteren van de ICT-infrastructuur in de zorg en versterkten zorgverzekeraars hun samenwerking met gemeenten. “Wij hebben ons werk niet alleen gedaan”, zegt ZN-directeur Petra van Holst. “De samenwerking met talloze partijen maakt mede dat we succesvol kunnen zijn. Onze dank gaat daarom uit naar een ieder met wie we gewerkt hebben aan duurzame toegang tot zorg en gezondheid voor iedereen”.

Het aantal onderwerpen waar de brancheorganisatie zich mee bezighoudt is groot en zeer divers. Het jaarverslag biedt daarvan een overzicht.  Dit is beschreven in lijn met de ‘Ambitie 2025’ van ZN.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Zorgverzekeraars Nederland publiceert jaarverslag 2021
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 21 juni 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!