Alle cliënten zijn overgenomen door een andere zorgaanbieder of terugverwezen naar de verwijzer

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Compass B.V. beëindigd. Compass bood opvang en hulp aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. De ggz-aanbieder in regio Nijmegen heeft de zorgverlening gestopt. Alle cliënten zijn overgenomen door een andere zorgaanbieder of terugverwezen naar de verwijzer.

Dit was er aan de hand
Sinds oktober 2021 staat Compass onder verscherpt toezicht. De inspectie zag onder meer risico’s voor de continuïteit van de zorg. In november 2021 hief de inspectie het verscherpt toezicht over het interne toezicht en over de financiële positie van Compass op. Maar verlengde het verscherpt toezicht over de kwaliteit van de zorg, want die was niet in orde. Voor 1 juli 2022 moest Compass alle tekortkomingen hebben opgelost.

Compass is in april dit jaar failliet gegaan. De curator heeft de zorgverlening toen tijdelijk voorgezet en gezocht naar mogelijkheden voor de cliënten. Hier is contact over geweest met de inspectie. Per 6 juli 2022 zijn alle cliënten terugverwezen naar de verwijzer of overgenomen door een andere zorgaanbieder.

Hoe nu verder
De inspectie stelt vast dat Compass de zorgverlening compleet heeft gestopt. Dit betekent dat Compass niet langer een zorgaanbieder is in de zin van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Daarmee beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht.
 
Documenten
Compass Berlicum augustus 2022 - zakelijke weergave einde verscherpt

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/08/23/einde-verscherpt-toezicht-voor-compass-uit-regio-nijmegen-want-de-zorg-is-gestopt
Originele titel: Einde verscherpt toezicht voor Compass uit regio Nijmegen, want de zorg is gestopt
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-08-23


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com