Alle cliënten zijn overgenomen door een andere zorgaanbieder of terugverwezen naar de verwijzer

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Compass B.V. beëindigd. Compass bood opvang en hulp aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. De ggz-aanbieder in regio Nijmegen heeft de zorgverlening gestopt. Alle cliënten zijn overgenomen door een andere zorgaanbieder of terugverwezen naar de verwijzer.

Dit was er aan de hand
Sinds oktober 2021 staat Compass onder verscherpt toezicht. De inspectie zag onder meer risico’s voor de continuïteit van de zorg. In november 2021 hief de inspectie het verscherpt toezicht over het interne toezicht en over de financiële positie van Compass op. Maar verlengde het verscherpt toezicht over de kwaliteit van de zorg, want die was niet in orde. Voor 1 juli 2022 moest Compass alle tekortkomingen hebben opgelost.

Compass is in april dit jaar failliet gegaan. De curator heeft de zorgverlening toen tijdelijk voorgezet en gezocht naar mogelijkheden voor de cliënten. Hier is contact over geweest met de inspectie. Per 6 juli 2022 zijn alle cliënten terugverwezen naar de verwijzer of overgenomen door een andere zorgaanbieder.

Hoe nu verder
De inspectie stelt vast dat Compass de zorgverlening compleet heeft gestopt. Dit betekent dat Compass niet langer een zorgaanbieder is in de zin van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Daarmee beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht.
 
Documenten
Compass Berlicum augustus 2022 - zakelijke weergave einde verscherpt


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht voor Compass uit regio Nijmegen, want de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 aug 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!