De inspectie stelde vast dat de kwaliteit van zorg beter moet

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Alerimus onder verscherpt toezicht gesteld. Het verscherpt toezicht heeft betrekking op locaties De Open Waard in Oud-Beijerland en De Buitensluis in Numansdorp. Op deze locaties biedt Alerimus ouderenzorg. Het verscherpt toezicht is ingegaan op 4 november 2019 en duurt zes maanden.

Wat is er aan de hand?
De inspectie bezocht De Open Waard in oktober 2018. De inspectie stelde bij dat bezoek vast dat de kwaliteit van zorg beter moest. In augustus 2019 bracht de inspectie een vervolgbezoek. De inspectie concludeert dat de kwaliteit van zorg niet is verbeterd in de tussenliggende periode. Een maand later bezocht de inspectie ook locatie De Buitensluis.

Bij De Open Waard zijn er onvoldoende verbeteringen op de onderwerpen persoonsgerichte zorg, professionele besluitvorming, methodisch werken, stabiliteit en continuïteit van deskundige zorgverleners en multidisciplinaire samenwerking. Bij De Buitensluit ziet de inspectie op de thema’s deskundigheid personeel en sturen op kwaliteit en veiligheid grotendeels dezelfde tekortkomingen als bij De Open Waard. Daarnaast blijken er ook bij deze locatie onvoldoende verbetermaatregelen te zijn genomen naar aanleiding van het inspectie bezoek aan De Open Waard in 2018.

Hoe nu verder?
Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. Het is belangrijk dat Alerimus de tekortkomingen wegneemt. De zorgaanbieder is zich van de situatie bewust. Toch vindt de inspectie het belangrijk om expliciet een vinger aan de pols te houden.

Alerimus moet binnen zes maanden voldoen aan de normen en de tekortkomingen herstellen. Gedurende de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Alerimus zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken.

Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan als dat nodig is verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Alerimus Numansdorp brief november 2019
Alerimus - De Buitensluis Numansdorp september 2019
Alerimus - De Open Waard Oud-Beijerland augustus 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Stichting Alerimus
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 nov 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!