(advertentie)

Op de locatie wordt geen zorg meer verleend

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Kleinschalige woon/zorgprojecten bv, locatie Ons Thuis ‘De Heuvel’ in Dongen opgeheven. Op de locatie wordt geen zorg meer verleend. Daarom vervalt de reden voor het verscherpt toezicht.

Ons Thuis ‘De Heuvel’ was een kleinschalige woonvoorziening in Dongen. Op het moment van het bezoek woonden er zeven cliënten. De cliënten die ouderenzorg ontvingen zijn overgedragen aan een andere zorgaanbieder. De cliënten die gehandicaptenzorg ontvingen, zijn overgeplaatst naar een andere locatie van Kleinschalige woon/zorgprojecten. De zorgaanbieder levert nu geen ouderenzorg meer.

Ons Thuis ‘De Heuvel’ was onder verscherpt toezicht gesteld omdat er risico’s waren voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De inspectie had er onvoldoende vertrouwen in dat de zorgaanbieder de verbeteringen zou doorvoeren zonder de extra druk die een verscherpt toezicht met zich meebrengt. Door te besluiten de zorg voor ouderen over te dragen aan een andere zorgaanbieder, heeft Ons Thuis ‘De Heuvel’ haar verantwoordelijkheid genomen.

De inspectie heeft de zorgaanbieder erop gewezen dat de verbeteringen die bij de locatie in Dongen nodig waren, mogelijk ook noodzakelijk zijn op andere locaties. De inspectie zal de vorderingen bij Kleinschalige woon/zorgprojecten blijven volgen in haar reguliere toezicht.

Documenten
Ons Thuis 'De Heuvel' Dongen januari 2019

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2019/01/16/verscherpt-toezicht-voor-ons-thuis-%E2%80%98de-heuvel%E2%80%99-opgeheven
Originele titel: Verscherpt toezicht voor Ons Thuis ‘De Heuvel’ opgeheven
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2019-01-16

Relevante artikelen ...

Geen bewijs werking Coronacocktail, wel risico’s Hydroxychloroquine kan ernstige hartritmestoornissen veroorzaken, in sommige gevallen met dodelijke afloop Afgelopen weken verschenen er steeds mee... Wetenschap & onderwijs Tue, 19 May 2020, 14:27:00
Handen ineen geslagen voor nieuwe opleidingsaanpak door zorgbranches Deze aanpak maakt van maatwerk voor doorstromers en zij-instromers realiteit De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en ActiZ hebben de handen inee... Wetenschap & onderwijs Sun, 19 May 2019, 09:41:38

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com