De zorgverleners hebben geen totaalbeeld en onvoldoende zicht op de voortgang van de bewoners

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Nostram in Wageningen onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie doet dit omdat ze risico’s ziet voor goede en veilige zorg bij deze kleinschalige zorgaanbieder. Nostram biedt 24-uurszorg wonen en begeleiding. Er verblijven zes tot acht personen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar met een verstandelijke beperking en lichte psychiatrische problemen.

Wat is er aan de hand?
De inspectie ziet tekortkomingen op de thema’s deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid en medicatieveiligheid. De zorgverleners hebben geen totaalbeeld en onvoldoende zicht op de voortgang van de bewoners. Dat komt doordat de gegevens van de cliënten verspreid zijn over verschillende dossiers.

Bovendien ontbreekt het aan een raad van toezicht, die de organisatie wel zou moeten hebben. De energie richt zich bij Nostram ook op de financiële situatie. De inspectie vindt het daarom belangrijk om nadrukkelijk een vinger aan de pols te houden zodat Nostram de zorg op orde krijgt.

Hoe nu verder?
De inspectie wil een verscherpt toezicht voor een periode van zes maanden. In die periode moet Nostram maatregelen nemen ter verbetering. De inspectie wil na drie en vijf maanden resultaatverslagen ontvangen. In de periode van het verscherpt toezicht brengt de inspectie ook één of meer onaangekondigde bezoeken.

Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie de verslagen en de uitkomsten van bezoeken. Dan besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven of andere stappen noodzakelijk zijn.

Documenten
Stichting Nostram instellen verscherpt toezicht juli 2019
Stichting Nostram Wageningen april 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Stichting Nostram in Wageningen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 26 jul 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!