Het bestuur van Steun en Toeverlaat is zich bewust van de noodzaak om te verbeteren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelt Steun en Toeverlaat onder verscherpt toezicht. Steun en Toeverlaat biedt zorg en hulp in de woonlocatie S.e.T. Residentie en thuiszorg in Mijdrecht en omgeving. Binnen zes maanden moet Steun en Toeverlaat de zorg verbeteren.

Dit is er aan de hand
Op 6 september bezocht de inspectie Steun en Toeverlaat. De inspectie maakt zich zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Zo sluit de kennis en bevoegd- en bekwaamheid van de zorgverleners onvoldoende aan bij de zorg die de cliënten nodig hebben. Ook zijn de dossiers van cliënten niet compleet en werken de zorgverleners onvoldoende methodisch.

Het bestuur van Steun en Toeverlaat is zich bewust van de noodzaak om te verbeteren. Hiervoor gaat Steun en Toeverlaat onder meer een samenwerking aan met een externe zorgaanbieder. Dit blijkt uit gesprekken die de inspectie in oktober van dit jaar voerde. Door de omvang  en de inhoud van de verbeteringen die nodig zijn is verscherpt toezicht nodig.

Hoe nu verder
Steun en Toeverlaat moet zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 2 mei 2023 voldoen aan de normen voor goede zorg. De inspectie volgt dit proces nauwgezet tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten
Steun en Toeverlaat B.V. Mijdrecht instellen verscherpt toezicht november 2022
Rapport toezichtbezoek Steun en Toeverlaat B.V. Mijdrecht, september 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Steun en Toeverlaat in Mijdrecht
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!