Zorg Thuis heeft hard gewerkt om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (de inspectie) beëindigt voor een deel het verscherpt toezicht op Stichting Zorg Thuis (Zorg Thuis). Zorg Thuis biedt verpleging en verzorging op 5 locaties: 1 in Driebergen, 2 in Zeist, 1 in Empe en 1 in Voorst. De locaties in Driebergen en Zeist voerden het afgelopen half jaar voldoende verbeteringen door. Zij voldoen nu aan de normen voor goede zorg. De locaties in Empe en Voorst moeten binnen 4 maanden alsnog voldoen.

Dit was er aan de hand
Op 10 mei 2022 stelde de inspectie Zorg Thuis onder verscherpt toezicht. Dit na een aantal bezoeken aan verschillende locaties van Zorg Thuis. Ook sprak de inspectie met de raad van bestuur en de raad van toezicht. De inspectie zag risico’s voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. Zo constateerde de inspectie dat er bij Zorg Thuis onvoldoende centrale aansturing is. Het bestuur had niet voor alle locaties een goed beeld van de situatie.

Dit heeft Zorg Thuis gedaan
Zorg Thuis heeft hard gewerkt om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren. Zo is er een cliëntenraad, een nieuwe raad van toezicht en een ondernemingsraad in oprichting. Zorg Thuis zet goede stappen met beleid over verschillende onderwerpen, zoals scholing, meldingen, medicatie geven en de Wet zorg en dwang.

Op de locaties Driebergen en Zeist ervaren de zorgverleners en de cliënten de verbeteringen in de praktijk. Op alle locaties is voldoende verbeterd op het thema medicatieveiligheid. Op de locaties in Voorst en Empe is het nog onvoldoende gelukt om verbeteringen te realiseren.

Hoe nu verder?
De inspectie beëindigt het verscherpt toezicht op de locaties in Driebergen en Zeist. De inspectie verlengt het verscherpt toezicht met 4 maanden op de locaties Voorst en Empe op de thema’s deskundigheid van zorgverleners en sturen op kwaliteit en veiligheid. De inspectie volgt dit proces nauwlettend.

Documenten
Deels einde verscherpt toezicht Stichting Zorg Thuis
Instellingsrapport Stichting Zorg Thuis, november 2022

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/12/21/verscherpt-toezicht-op-stichting-zorg-thuis-uit-driebergen-gedeeltelijk-opgeheven
Originele titel: Verscherpt toezicht op Stichting Zorg Thuis uit Driebergen gedeeltelijk opgeheven
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-12-22


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com