Zorg Thuis heeft hard gewerkt om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (de inspectie) beëindigt voor een deel het verscherpt toezicht op Stichting Zorg Thuis (Zorg Thuis). Zorg Thuis biedt verpleging en verzorging op 5 locaties: 1 in Driebergen, 2 in Zeist, 1 in Empe en 1 in Voorst. De locaties in Driebergen en Zeist voerden het afgelopen half jaar voldoende verbeteringen door. Zij voldoen nu aan de normen voor goede zorg. De locaties in Empe en Voorst moeten binnen 4 maanden alsnog voldoen.

Dit was er aan de hand
Op 10 mei 2022 stelde de inspectie Zorg Thuis onder verscherpt toezicht. Dit na een aantal bezoeken aan verschillende locaties van Zorg Thuis. Ook sprak de inspectie met de raad van bestuur en de raad van toezicht. De inspectie zag risico’s voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. Zo constateerde de inspectie dat er bij Zorg Thuis onvoldoende centrale aansturing is. Het bestuur had niet voor alle locaties een goed beeld van de situatie.

Dit heeft Zorg Thuis gedaan
Zorg Thuis heeft hard gewerkt om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren. Zo is er een cliëntenraad, een nieuwe raad van toezicht en een ondernemingsraad in oprichting. Zorg Thuis zet goede stappen met beleid over verschillende onderwerpen, zoals scholing, meldingen, medicatie geven en de Wet zorg en dwang.

Op de locaties Driebergen en Zeist ervaren de zorgverleners en de cliënten de verbeteringen in de praktijk. Op alle locaties is voldoende verbeterd op het thema medicatieveiligheid. Op de locaties in Voorst en Empe is het nog onvoldoende gelukt om verbeteringen te realiseren.

Hoe nu verder?
De inspectie beëindigt het verscherpt toezicht op de locaties in Driebergen en Zeist. De inspectie verlengt het verscherpt toezicht met 4 maanden op de locaties Voorst en Empe op de thema’s deskundigheid van zorgverleners en sturen op kwaliteit en veiligheid. De inspectie volgt dit proces nauwlettend.

Documenten
Deels einde verscherpt toezicht Stichting Zorg Thuis
Instellingsrapport Stichting Zorg Thuis, november 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht op Stichting Zorg Thuis uit Driebergen gedeeltelijk opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 22 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!