Farmaceutische zorg in de wijk moet gekoesterd en verder geoptimaliseerd worden

De KNMP gaat graag in op de uitnodiging van minister Kuipers om een gesprek te voeren over de farmaceutische zorg in de wijk. In antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Hijink (SP) stelt de bewindsman van VWS dat deze farmaceutische zorg in de wijk gekoesterd moet worden en verder geoptimaliseerd. KNMP-voorzitter Aris Prins: “Het bestuur voert dit gesprek het liefst zo spoedig mogelijk”.

Het SP-Kamerlid wendde zich onlangs tot de minister met vragen over de reclame die zorgverzekeraar VGZ maakt voor bepaalde apotheekketens. Kuipers ziet hier weinig kwaad in. Verzekerden kunnen beoordelen of zij deze wijze van dienstverlening prefereren boven die van een andere apotheek. Het is van belang dat de verstrekte informatie juist en evenwichtig is, stelt Kuipers.

Hijink stelt ook vragen over de opkomst van grote commerciële apotheekketens. Kuipers vindt het wenselijk dat zorgverzekeraars transformaties in de zorg bevorderen en faciliteren. Voorzitter Aris Prins van de KNMP: “We zien de digitalisering ook in de farmaceutische zorg toenemen. Het is van belang dat dit gebeurt vanuit het netwerk in de wijk. Apotheken en apothekers anticiperen daar constant op. Wij hebben een standpunt ingenomen over internetfarmacie. Dat willen we nog eens toelichten bij de minister.”

In een stand-alone-model van apotheken die louter internetdiensten aanbieden ziet de KNMP geen heil. Prins: “Wij pleiten voor zorg vanuit de wijk, in combinatie met intensieve samenwerking met huisartsen en wijkverpleging. Met inachtneming van de richtlijnen die in onze Professionele Standaard zijn opgenomen. De kwaliteit van de zorg aan de patiënt staat daarbij voorop”.

Lees hier de brief


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: KNMP wil graag overleg met minister Kuipers over digitale farmacie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!