De praktijk voor kaakchirurgie is gestopt met het aanbieden van zorg aan patiënten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het bevel voor KC Almere beëindigd. De praktijk voor kaakchirurgie is gestopt met het aanbieden van zorg aan patiënten.

Dit was er aan de hand
De inspectie legde KC Almere op 15 april 2022 een bevel op. Uit onderzoek bleek dat de zorgverlener voorbehouden handelingen uitvoerde. Dit zijn handelingen die alleen een bevoegd tandarts of kaakchirurg mag doen. Zo bleek dat hij de volgende voorbehouden handelingen uitvoerde: het geven van verdovingen bij patiënten, het plaatsen van implantaten, trekken van tanden en kiezen en het maken van röntgenfoto’s.

Omdat de zorgverlener van KC Almere eerder door het Medisch Tuchtcollege uit het BIG-register is geschrapt, mag hij deze handelingen niet meer zelfstandig verrichten. Uit onderzoek van de inspectie is gebleken dat hij dit stelselmatig wel heeft gedaan, dat zijn patiënten hiervan niet op de hoogte waren en dat er geen sprake was van supervisie van een bevoegde tandarts. De inspectie had er geen vertrouwen in dat de bestuurder van KC Almere dit zelf gaat verbeteren en heeft de praktijk met een bevel gesloten.

Op 26 april werd dit bevel door de inspectie voor onbepaalde tijd verlengd. KC Almere voldeed niet op tijd aan gestelde eisen.

Hoe nu verder
De inspectie stelt vast dat KC Almere volledig is gestopt met het leveren van zorg. Daarmee beëindigd de inspectie het eerder opgelegde bevel. Als KC Almere weer zorg wil leveren, moet KC Almere eerst aan alle normen voor goede en veilige zorg voldoen.

Documenten
Opheffen bevel KC Almere BV, Almere

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 09 mrt 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!