De jeugdhulpaanbieder in Dronten heeft het afgelopen jaar voldoende verbeteringen doorgevoerd   

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Home 4 kids beëindigd. De jeugdhulpaanbieder in Dronten heeft het afgelopen jaar voldoende verbeteringen doorgevoerd.  

Dit is er aan de hand
Sinds half juli 2022 stond Home 4 kids onder verscherpt toezicht. De inspectie zag tekortkomingen in het sturen op de kwaliteit van de jeugdhulp. De jeugdhulpaanbieder moest onder meer de ruimtes passender maken, de dossiers op orde brengen en de deskundigheid van medewerkers vergroten.

Dit heeft Home 4 kids gedaan
Op 17 januari bezocht de inspectie Home 4 kids. De inspectie stelt nu vast dat de jeugdhulpaanbieder op alle punten verbeteringen heeft doorgevoerd. Zo ziet de inspectie dat de inrichting van de binnenruimte is verbeterd. De hulpverleners hebben een goed beeld van de jeugdigen en bieden hulp die aansluit bij de problematiek. De bestuurder van Home 4 kids voert verbeteringen door in een lerend werkklimaat.

Hoe nu verder
De inspectie constateert dat Home 4 kids nog een aantal verbeterpunten moet doorvoeren. De inspectie heeft er voldoende vertrouwen in dat Home 4 kids dit op korte termijn zal doen zonder een verscherpt toezicht. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. De inspectie verwacht dat Home 4 kids over drie maanden een resultaatverslag over deze verbeterpunten naar de inspectie stuurt. 

Documenten
Brief Einde verscherpt toezicht voor Home 4 kids in Dronten
Rapport hertoets Home 4 kids

Bron: IGJ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-03-13


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com