Doruk voldoet nu op veel terreinen geheel of grotendeels aan de normen die gelden voor goede en veilige zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Thuiszorg Doruk B.V. in Almelo beëindigd. Doruk heeft het afgelopen half jaar de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Sinds half augustus 2020 stond Doruk onder verscherpt toezicht omdat er toen tekortkomingen waren in de zorg, vooral in het samenwerken als team, het bieden van veilige zorg en het sturen op kwaliteit.

Dit heeft Doruk gedaan
De tekortkomingen zijn voldoende opgelost, Doruk voldoet nu op veel terreinen geheel of grotendeels aan de normen die gelden voor goede en veilige zorg. De inspectie ziet dat de betrokken zorgverleners zich daarbij ten volle inzetten. Doruk stelt zich transparant op, is bereid te leren en is zich bewust van wat nog beter kan. Daarbij zijn twee externe verpleegkundigen ingeschakeld, ook voor de komende tijd.

Hoe nu verder
Er is nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. Maar de inspectie heeft vertrouwen in de kracht van Doruk om dat binnen de komende maanden te doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd.

Documenten
Thuiszorg Doruk B.V. Almelo einde verscherpt toezicht augustus 2020
Thuiszorg Doruk B.V. Almelo februari 2021

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2021/04/26/einde-verscherpt-toezicht-op-thuiszorg-doruk-in-almelo
Originele titel: Einde verscherpt toezicht op Thuiszorg Doruk in Almelo
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-04-26

Relevante artikelen ...

Thuiszorg Olympia geen aanwijzing meer Thuiszorg Olympia heeft maatregelen getroffen om de vastgestelde tekortkomingen weg te nemen De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzin... Thuiszorg Sat, 26 Sep 2020, 13:42:06
Aparte Zorg heeft geen aanwijzing meer Zij verricht geen risicovolle handelingen meer De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Aparte Zorg in Bergen op Zoom beë... Thuiszorg Sun, 19 Jul 2020, 07:21:50