Stichting Trajectum,  locatie Boschoord is door de IGJ voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld

De Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft stichting Trajectum, locatie Boschoord voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Trajectum heeft eerder gevraagde verbeteringen niet goed opgepakt. Het verscherpt toezicht is ingegaan op 30 november.

Het verscherpt toezicht geldt voor zowel  De Beuken als ’t Wold, beide onderdeel van locatie Boschoord. De Beuken is een Forensisch Psychiatrische Kliniek, in ’t Wold worden cliënten met gedragsproblemen behandeld.

Wat is er aan de hand?
Op basis van de inspectiebezoeken aan een afdeling van locatie Boschoord begin dit jaar, heeft de inspectie vastgesteld dat er structurele tekortkomingen zijn. Dat geldt voor de thema’s persoonsgerichte zorg, cliëntdossier, vrijheidsbeperking, deskundigheid en inzet medewerkers, en sturen op kwaliteit en veiligheid.

Dit brengt risico’s met zich mee voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De inspectie heeft de bestuurder gevraagd verbetermaatregelen te nemen om de geconstateerde risico’s weg te nemen.

Bij een nieuw bezoek aan dezelfde afdeling én aan een andere afdeling op locatie Boschoord, heeft de inspectie geconstateerd dat er onvoldoende is verbeterd. De inspectie vindt dit ernstig, omdat de raad van bestuur in eerdere jaren ook al door de inspectie werd gewezen op tekortkomingen die risico’s vormen voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat Trajectum zonder extra toezicht de risico’s zal wegnemen. Daarom heeft de inspectie Trajectum onder verscherpt toezicht gesteld.

Hoe nu verder?
In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Trajectum zowel aangekondigd als  onaangekondigd bezoeken voor een herinspectie. Voor het einde van de periode beoordeelt de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven of dat er verdere stappen genomen moeten worden in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Verscherpt Toezicht Stichting Trajectum locatie Boschoord (FPK De Beuken en 't Wold) en     Kernstatement Trajectum december 2017
Trajectum Boschoord FPK De Beuken locatie Kurkeik te Boschoord augustus 2017
Trajectum Boschoord locatie De Iep te Boschoord augustus 2017
Trajectum Groot Hungerink locatie Het Have te Eefde september 2017

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2017/12/29/verscherpt-toezicht-voor-stichting-trajectum-locatie-boschoord
Originele titel: Verscherpt toezicht voor stichting Trajectum, locatie Boschoord
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2017-12-29


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com